Gamla tider!

Haha ja dessa videos ger tillbaka många roliga men pinsamma tider! :D



Snöstorm!

Hej gulls! Mamma va förbi på lunch igår super mysigt och kul!
hon ska komma förbi imorgon också hihi. Men måste ut med hundarna nu sen ska det bli klicker träning med Lincon.
Tror Troja ska sova över inatt pgd av snön jippii!! :D

Grintanter

Fyfan, va i rastgården med Troja och Lincon. Vi tränar ju mycket med Lincon när det gäller hundmöten och han har blivit riktigt duktig. I koppel.
Men i rastgården springer han fram och tillbaka skäller och gnyr. Han blir helt okontaktbar. Och idag kom det en tjej med sin hund. Lincon satte igång. Men det som gjorde mig väldigt irreterad va att hon ställde sig utanför och sa hur dålig hund Lincon va och shyssade honom hela tiden. Men inte fan gick kärring jäveln därifrån. Nej hon stod och berömde sin hund hur duktig han va och dittanochdattan. Tror hon stod där näst intill en kvart. Fan va arg jag kände mig.  Ett bra exempel på en grintant med hund. Hon hade klätt upp sig med värsta jackan som hade rep överallt.
Som om hon va någon jävla expert för det va hon fan inte. Om hon mot förmodan skulle vara det så är hon nog en dålig än! Fan va arg jag blir.

Kavkazskaja ovtjarka

Veckans hundras!

Kavkazskaja ovtjarka är en hyrdehund. Den herde och skyddar som boskap.

Kavkazskaja ovtjarka är spetshundar. Spetshundar kallat även för spets.

Kavkazskaja ovtjarka är en stor gjeterhund. Koolie, Kelpie och border collie är de tre mest populära vallhundar i världen.

Kavkazskaja ovtjarka är en stor vakthund. Det kan angripa inkräktare och försvara ägaren och hans intressen.

Kavkazskaja ovtjarka ursprungligen från Ryssland.

Kavkazskaja ovtjarka skjul våldsamt mye. Rasehunden är därför inte det bästa valet för allergiker. Dessa djur kräver en mängd pleie av pelsen.

Rasehunden kräver normal trim.

Hundarna är vanligtvis mistenksomme mot icke-familjemedlemmar och kan visa aggresivitet. Tenderar att vara något aggressivt över andra hundar. Hundar är bra med barn.

Kavkazskaja ovtjarka klassifisering: Kavkazskaja ovtjarka är auktoriserad i gruppering til International Federation of Kennel Klubbar. De placeras i «molosser» (2.2) i grupp «schnauzer och pinscher, molosser- och bergshundar samt sennenhundar». International Federation of Kennel Klubbar id för kavkazskaja ovtjarka är 328 och den ble lägt till FCI databas 1985-01-30. United Kennel Club klassificera rasehunden som «vakthundar».

Rashundens utseende: Kavkazskaja ovtjarka är en jätte hundras. Manliga hundar är så hög som 64 til 71 centimeter høy. Tisper är så hög som 64 til 71 centimeter høy. Manliga hundar kan väga från 45 til 70 kilogram. Tisper är så tung som 41 til 68 kilogram.

Rasehunden har stora hengende öron. Benen är vanligtvis till viss del lång. Kavkazskaja ovtjarka har en massiva kroppsbyggnad. Halen är kort och högt bärande. Näsa är till viss del kort. Pälsen på kavkazskaja ovtjarka är långhårig.

Andra info om rasehunden: Beräknat år att leva för en kavkazskaja ovtjarka är 10 till 11 år. Rasehunden är vanligtvis inte problemfyllt å hitta i försäljningen annonser. Hundrasen har även andra namn, såsom Caucasian Ovtcharka, Kavkazskaïa Ovtcharka, Ovcharka, Caucasian Owtcharka. Engelska benämningen på rasehunden är Caucasian Shepherd Dog.



Saknat mig?

Jag vet att ni har det!! Har bara haft fullt upp med Lincon. vi klippte klorna härrom dagen och råkade klippa i pulpan!
Blod överallt ! Vi fick binda 5-6 gånger. Och han va väldigt duktg emot vad han kunde ha varit. hihi.
Har inte så mycket tid just nu men kommer mer inlägg soon!



Löp

Vilken jäkla dag! Troja började löpa och vid det tillfället hade vi tre hanar hemma. Två kastrerade och en Totte :D Max går inte nära Troja och inte Lincon heller men Totte har stått och visat upp sig. Värst av allt är att Troja gärna släpper fram Totte.. Så åtskillda rum fick dom vara i idag. Sen åkte Troja hem och Totte skulle åka med min pappa hem idag så åkte till djuraffären en snabbis med far min och skulle köpa ett första hjälpen kit.
För en binda och lite tvätt kostade akutpaketet 200 kronor. Rena rånet och det man fick med är precis vad jag kan be mor min fixa ihop :D Nu kommer två videos på Lincon och våran klicker träning.



!!

ÅHJA


Vad är klickerträning?

Vad är klickerträning?


Text: Morten Egtvedt & Cecilie Køste


Du har kanske hört folk prata om ”klickerträning” på senaste tiden? Jaja, tänker du. Ännu en ny och revolutionerande träningsmetod som är lösningen på alla hundägares problem. Nej, ingetdera faktiskt.

Historien om klickerträning

Klickerträning kan egentligen inte påstås vara en ny uppfinning. Metoden bygger på vetenskapliga inlärningsprinciper som varit väl kända sedan 30-talet. I hundmiljön är det emellertid först de sista 10 åren som det blivit känt, kanske mest tack vare den amerikanska delfintränaren, biologen och författaren Karen Pryor. Hon har skrivit flera böcker om praktiskt användande av operant betingning, eller klickerträning. Tillsammans med Gary Wilkes åkte hon under tidigt 90-tal runt i USA och höll flera seminarier för hundägare, och detta var starten på något av en liten revolution.

Klickerträningens raskt ökande popularitet hänger också ihop med framväxten av internet. Via hemsidor och e-postlistor kunde hundägare över hela världen läsa artiklar av Karen Pryor, Bob Bailey och andra ”klickerpionjärer”. Hundägare i USA kunde dagligen diskutera problem med andra klickertränare i Sverige och Australien, på ett sätt som varit otänkbart bara några år tidigare.

Om du går ut på internet och söker på ”klickerträning” (eller ”clicker training”) kommer du att finna otaliga hemsidor, e-postlistor, böcker och filmer om detta ämne.
Jaha, och den här fantastiska metoden ska alltså vara lösningen på alla hundägares problem. Nej, dessvärre inte. Precis som med alla andra träningsmetoder är resultatet först och främst beroende av din egen insats, och dina praktiska färdigheter. Om du sätter farmor bakom ratten på en racerbil går det inte nödvändigtvis så fort. Men det är lite för enkelt att bara skylla det på bilen…

Okej, men klickerträning är som sagt varken nytt och revolutionerande, eller någon mirakelkur. Varför ska jag då idas läsa klart den här boken? Svaret är helt enkelt att klickerträning har visat sig vara en mycket effektiv och intressant träningsmetod, som kan vara väl värd att sätta sig in i. Det är upp till dig om du vill gå in för ”100 % klickerträning” eller bara lära dig tekniken och lägga till den på din repertoar tillsammans med dina andra metoder. Det enda du riskerar med att läsa den här boken är att lära dig något nytt!
Klickerträning används i dag inom flera områden. Metoden fungerar lika bra till att lära sällskapshundar att gå fint i koppel och komma på inkallning, som till att lära in avancerade lydnadsmoment eller cirkuskonster. Klickerträning används i såväl brukshundträning som agility. Till och med jakthundsägare har börjat nosa på metoden. Det upptäcks ständigt nya användningsområden allt eftersom nya hundägare lär sig metoden.

Men vad är egentligen klickerträning? Ja, på den tiden då bara Karen Pryor pratade om klickerträning var det ganska lätt att svara på. Allt eftersom fler och fler hundägare börjat använda metoden har det inte gått att undgå att metoden började dela sig i olika riktningar. En del har fortsatt träna enligt Karens ”ideal”, medan andra snappat upp enskilda delar av klickerträningen och lagt till sina gamla metoder. När en hundägare i dag säger att ”jag klickertränar” säger det inte nödvändigtvis så mycket om hur han tränar i praktiken. Vi börjar därför med ett litet klarläggande över hur vi väljer att definiera klickerträning.

Fyra kännetecken på klickerträning:


Det är fyra saker som kännetecknar klickerträning.

1. Fokus på att belöna korrekt beteende
2. Hunden ska erbjuda beteenden frivilligt
3. Användande av en betingad förstärkare
4. Vi fokuserar på det vi kan se

Vi kommer nu att gå lite närmare in på var och en av punkterna.

1. FOKUS PÅ ATT BELÖNA KORREKT BETEENDE

I klickerträning är vi inte så upptagna av att ”korrigera” hunden när den gör ”fel”, eller när den gör saker vi inte vill att den ska göra. Vi fokuserar i stället på att hela tiden leta efter de små bra sakerna hunden gör, och belöna (förstärka) dessa. När ett beteende blir förstärkt kommer hunden att upprepa beteendet oftare. Om du är duktig på att belöna när hunden gör saker du tycker om, kommer hunden snart att väldigt ofta göra saker du tycker om. Det låter enkelt – och det är det faktiskt också!

Men oönskade beteenden då? Man kan väl inte få hunden att sluta göra ofog genom att belöna den? Det låter ju helt befängt! Det är faktiskt inte bara möjligt - det är minst dubbelt så effektivt! Fokusera på vad hunden ska göra, i stället för vad den inte ska göra. I stället för att straffa hunden när den skäller kan du till exempel belöna hunden med jämna mellanrum då den är tyst. När hunden får belöning för att vara tyst kommer perioderna utan skällande att bli längre och längre. Motsvarande kommer perioderna med skällande att bli kortare. Förstår du tankegången?

Det handlar om att tänka lite ”omvänt”. För varje rackartyg din hund fått på repertoaren, kan du säkert komma på minst en sak som du vill att den ska göra i stället. Drar hunden i kopplet? Belöna den för att gå med slakt koppel! Är din hund upptagen med att titta på andra hundar hela tiden? Belöna när den ser på dig! Hoppar hunden när den ska hälsa? Ge den bara uppmärksamhet då den har alla fyra tassar på marken!

När du kommit på vad du vill att hunden ska göra är det bara att belöna det beteendet tillräckligt många gånger. Du kommer ganska fort att se förändringen hos din hund. När du börjar tänka på det här sättet kan vi garantera dig att det öppnar sig en del nya perspektiv, inte bara när det gäller hundträning. Fundera gärna över vilka metoder du använder när du vill få barnen, maken/makan eller arbetskamraterna att göra som du vill…

Men även om vi anser att det är mest effektivt att belöna när hunden gör rätt, är det därmed inte sagt att en klickertränare aldrig säger ”nej!” till sin hund, eller på andra sätt sätter gränser för sin hund om den gör ofog. När din hund gör fel, t.ex. rymmer, biter i gardinerna eller är på väg upp på köksbänken ska du självklart inte bara stå och vänta med att klicka tills den hoppar ner från köksbänken igen! Stoppa den för Guds skull med en gång! Detta har egentligen inget med ”träning” att göra – det är hantering av en akut situation, eller ”brandsläckning” på ren svenska. När branden är släckt bör du genast börja fundera över hur du ska lära hunden vad den ska göra i stället för att bita i gardinerna eller hoppa upp på bordet. Så du slipper ägna dig åt att släcka bränder hela hundens liv…
Skilj på träning och brandsläckning – och se till att du tränar mycket oftare än du släcker bränder! I planerad inlärning och träning är det mest effektivt att belöna då hunden gör rätt. Med positiv förstärkning går träningen mycket fortare, du får en hund som tycker om att träna och du slipper alla nackdelar som följer med grälande, ryck i koppel och andra negativa metoder.


2. HUNDEN SKA ERBJUDA BETEENDEN FRIVILLIGT

Detta krav är enligt vår mening det viktigaste, och det är just detta som gör klickerträning så otroligt roligt – och effektivt. Tänk dig att du ska lära din hund att sätta sig. Om du har läst andra hundböcker har du kanske fått lära dig att du ska föra en godbit över huvudet på hunden för att locka den att sätta sig, och kanske att dessutom pressa ner baken på hunden.

Med klickerträning gör vi det på ett mycket smartare sätt. Eller rättare sagt – vi gör ingenting! Vi står bara beredda, med klickern i handen och belöningen i fickan – och väntar tålmodigt. När hunden frivilligt sätter sig klickar du och belönar. Nästa gång kommer hunden att sätta sig lite fortare. Vill du lära hunden att komma på inkallning? Klicka och belöna varje gång hunden kommer till dig frivilligt! Snart kommer hunden att komma till dig mycket oftare än den tidigare gjort.

Din hund kan redan sitta, ligga, stå, springa, gå fint, bära saker i munnen, skälla, vara stilla och många andra saker. Jag är säker på att den gör allt detta flera gånger om dagen! Om du vill lära hunden att göra dessa saker kan du börja med att klicka och belöna när hunden gör det själv, av ren tillfällighet. När du belönar beteendet kommer hunden att upprepa det oftare. Och när hunden utför beteendet säkert kan du ganska enkelt lägga på ett kommando för beteendet (vi kommer att prata mer om inlärning av kommandon senare i boken).

I början tar det ofta lite tid innan hunden börja göra saker frivilligt. Men allt eftersom den upptäcker att du ofta klickar och belönar när den erbjuder beteenden kommer den att bli duktigare och duktigare på att pröva saker på eget initiativ. Den blir så att säga duktigare på leken ”bränns det?”. Ska jag sitta? Ligga då? Inte det heller? Snurra runt? Yes! Det är fantastiskt kul med sådana hundar. Detta är livsglädje i praktiken! Enkelt? Ja! Effektivt? Absolut!

3. ANVÄNDANDE AV EN BETINGAD FÖRSTÄRKARE

Här kommer äntligen klickern in i bilden. En betingad förstärkare är något som förvarnar om att den verkliga belöningen är på väg (exempelvis godis, tennisboll eller något annat skojigt). Klickern är en liten plastlåda som gör ett skarpt klickljud. När hunden lärt sig att ljudet betyder att godiset kommer, ger klickern mycket klar information till hunden. Med klickern kan du förstärka på exakt rätt tiondels sekund, precis då hunden går några få steg fint i kopplet, precis då den tittar på oss i stället för på hunden på andra sidan gatan, exakt då båda armbågarna når marken när hunden lägger sig. Du kan med andra ord tala om för hunden exakt vilket beteende du vill att den ska utföra. Erfarna tränare vet hur viktig den ”timingen” är för slutresultatet. Med bättre ”timing” kan du förkorta inlärningstiden med många procent.

Om du klickar exakt då hunden gör det du vill, spelar det som regel ingen roll att den verkliga belöningen (godiset, bollen eller liknande) kommer först ett par sekunder senare. Det är det som hunden gjorde precis när den hörde klicket som kommer att ”sätta sig i ryggmärgen” på hunden. Tänk gärna på klickern som en kamera! Samtidigt som du klickar tar du kort på det du vill att hunden ska göra. Och därefter kommer belöningen.
En betingad förstärkare kan emellertid vara många andra saker än just klickern. Vi kommer tillbaka till det senare.


4. VI FOKUSERAR PÅ DET VI KAN SE

Har du någon gång undrat vad som pågår inne i huvudet på din hund? På vad i hela världen den hundrackaren har i tankarna när han inte kommer när du ropar? Jag kan försäkra dig om att du inte är ensam om det. Många hundägare analyserar sig gröna för att förstå sina hundar. Problemet är bara det att det är totalt omöjligt för oss att veta vad hunden tänker på. Att försöka räkna ut vad som pågår mellan öronen på hunden blir i bästa fall kvalificerade gissningar och tolkningar (vilket i och för sig kan vara riktigt intressant att diskutera över en kopp kaffe med goda hundvänner).
Vi klickertränare har gjort det mycket enklare för oss själva. Vi bryr oss helt enkelt inte om vad som pågår i huvudet på hunden eller annat som vi inte kan se (i alla fall inte när vi tränar). Man kommer mycket längre genom att koncentrera sig på det man kan se med sina egna ögon.

Och det är mycket vi kan se när vi tränar hund:

• Situation: Vi ser vad som händer runt oss när vi tränar
• Beteende: Vi kan se själva beteendet som hunden utför
• Konsekvens: Vi kan se vad som händer efter beteendet, t.ex. att ”hunden fick en godis (när den satte sig)” eller ”hunden kom fram till lyktstolpen (när den drog i kopplet)”
• Timing: Vi kan också se hur exakt vi klarar att belöna. Vad gjorde hunden i det ögonblick den hörde klicket?
• Kriterier: Vi kan se vad hunden ska göra för att vi ska klicka
• Förstärkningsfrekvens: Vi kan se hur lång tid det går mellan varje belöning
• Förstärkningskvalitet: Vi kan se hur intensiv hunden är när den får belöningen.

Alla dessa saker är möjliga för oss att se. Och det kommer att ge dig mer information än all världens tankeläsning någonsin kan komma i närheten av. Vi kan inte ändra hundens tankar (vi har i alla fall inte kommit på hur man gör det ännu). Däremot kan vi förändra vår träning. Och när vi förändrar träningen måste vi förändra saker vi kan se, och som vi faktiskt har kontroll över.

Eftersom vi fokuserar på saker vi kan se blir också träningsråden du får av en klickertränare mer konkreta. Här är några vanliga ”träningsråd” som du aldrig kommer att få av oss:

• ”du måste förbättra ditt ledarskap”
• ”det är viktigt att hunden har tillit till dig”
• ”hunden måste se dig som ledaren”
• ”du måste försöka förbättra samarbetet med din hund”
• ”ni måste jobba mer som ett team”

Jodå, det är säkert välmenande råd, men vad i hela friden betyder de? Liknande abstrakta råd finns i väldigt många hundböcker. Hur i all sin dag ska en stackars hundägare förstå hur han ska träna sin hund efter att ha fått de råden?

Däremot kan vi ofta ge råd som t.ex.:

• ”Där klickade du en halv sekund för sent. Gör ditt bästa för att klicka mer precist nästa försök”

• ”Locka eller tjata inte på hunden när den tittar på de andra hundarna. Vänta med att klicka tills den ser på dig frivilligt i stället!”

• ”Gå lite längre bort från de andra hundarna till att börja med. Närma dig gradvis de andra hundarna då hunden klarar av att titta på dig ändå”

• ”Nu går det lite för lång tid mellan varje klick. Låt det inte gå mer än 5 sekunder mellan varje klick på det här stadiet i träningen!”

• ”De där godbitarna ser lite torra ut. Prova belöna med de här saftiga köttbullarna i stället”

Jag hoppas du ser skillnaden. Så om du vill bli riktigt duktig på klickerträning råder vi dig att glömma alla abstrakta begrepp, och hellre koncentrera dig på det du kan se. Ge så konkreta träningsråd som möjligt till andra, och förvänta dig konkreta råd från instruktörer, hundböcker och andra som ger dig goda råd. Det låter kanske inte lika ”fint”, men det fungerar!

Vad klickerträning INTE är


Många köper en klicker och börjar använda den i hundträningen. Det är dock stor skillnad på att använda en klicker, och på att använda metoden klickerträning.

Många har börjat använda klickern för att belöna mer precist, och det är ju bra, men ofta fortsätter de att bygga en stor del av sin träning på att korrigera hunden när den gör fel (bryter mot krav nr. 1). De styr, lockar eller leder hunden för att få den att förstå vad den ska göra (bryter mot krav nr. 2). Kort sagt tränar de i grova drag som de alltid gjort. Detta är INTE klickerträning. Det är inte ens i närheten av klickerträning, oavsett hur mycket de klickar. Det är traditionell hundträning med användande av klicker. För all del – det kan ofta vara mer effektivt än vanlig träning utan klicker, men samtidigt går de miste om flera av de största fördelarna med ”äkta” klickerträning.

För att göra det hela ännu mer komplicerat så behöver du inte ens en klicker för att bedriva klickerträning. En betingad förstärkare kan vara många olika saker – klicker, visselpipa, beröm, smackljud, en handsignal, you name it. Allt som hunden kan uppfatta kan användas som betingad förstärkare. Häng inte upp dig på klickern. Den används för att den i de flesta fall är mest ändamålsenlig. Om du kommer på något bättre, så ring oss på en gång! Kom ihåg att det är träningsprinciperna som är det väsentliga – inte den lilla plastlådan.


Fördelar med klickerträning


• Man jobbar huvudsakligen med att belöna önskade beteenden i stället för att korrigera fel. Det ger arbetsglada hundar som tycker om att träna, och som inte är rädda för att göra fel.

• I stället för att locka, leda och kommendera hunden lär man den att i hög grad själv räkna ut vilket beteende vi är ute efter. Det gör att det är mindre risk att hunden blir beroende av onödiga hjälper.

• Eftersom hunden redan från början fått lära sig att erbjuda beteenden frivilligt, får man en hund som hela tiden deltar frivilligt i träningen. Man behöver inte bekymra sig över dålig kontakt om man har en ordentligt klickertränad hund!

• Ett beteende som lärts in med hjälp av klickerträning verkar lättare att generalisera till nya miljöer och situationer. Det vill säga, om hunden har lärt sig en sak i en situation är det lätt att lära den att göra samma sak lika bra i andra situationer också.

• Med hjälp av klickern kan du förstärka väldigt exakt – ”timingen” på belöningen blir bättre. Träningen blir mer effektiv, du sparar tid och du kan få exakt den precision du är ute efter.

• I klickerträning lär vi först hunden vad den ska göra. Först när hunden utför beteendet perfekt sätter vi på kommandot. Eftersom hunden först lär sig beteendet innan vi lägger på kommandot får vi ett säkrare kommando som inte blir ”urvattnat”.

• Klickerträning blir riktigt roligt när du har hållit på ett par månader. Efter ett tag får du vad vi kallar en ”klickerklok” hund. En klickerklok hund har lärt sig spelreglerna ordentligt, den älskar att träna, den erbjuder beteenden så det sprutar och är väldigt kreativ. Nya övningar går otroligt fort att lära in. Vi hoppas att du någon gång får uppleva hur det känns att träna en sådan hund. Det är en riktig kick!

• Som klickertränare blir du allt duktigare på att observera beteenden och ”läsa” hunden, att dela upp träningen i små delmål och att öka kraven i små steg som är anpassade till hunden.

• Också är det förskräckligt roligt när du väl kommer i gång! Du blir helt enkelt på bra humör av att träna på det här sättet.

Ny kategori!

Japp som rubriker säger! Här ska jag försöka skriva så mycket som möjligt om våran träning!
Först lite kort info som kommer i nästa inlägg!

Kurs!

Nu har jag anmält mig till en 7 dagars gratis kurs med klicker. Man får mail en gång om dagen och två läxor!
Så det här ska vi lyckas med! Ska testa med Totte när jag lärt mig till 100%!!

FY på er!

Ja ta åt er! Hm, mitt humör är lite dåligt.. Totte har gått upp till 32.4 kiiilooo! Vi har fått fram hans former så han har troligt vis gått ner 1-1.5 kilo. Ska be far min att åka och köpa en väska till Totte med tyngder. Näh fyfy.


Klicker!

Nu ska vi snart bege oss ner till djuraffären och köpa lite levergodis och en KLIIICKER! Japp det stämmer ska träna med klicker på Lincon och kommer lägga in info om hur man går tillväga och hur allting fungerar!
Blir kanske någon video senare så får vi visa hur det går till!

Lön!

Åh, idag fick man lönen och fan va bra det känns! Nu är kyl och fryst fulla och det ska firas med god mat och kanske ett glas vin. Men om inte så får det bli mysig film med Kenny och hundarna!
Åh, nu är jag verkligen på bra humör efter en helvetes dag. Tror vi ska laga kött senare så ska ta mig en paj :D
Puss på er alla och ha en riktigt rik och trevlig helg! :D

bilder

Här kommer bilderna från idag!!
Totte hittade ett roligt hål!

Här kunde man dyka ner :)


Här kämpar dom alla tre om pinnen!

Totte gav upp, men sen stod det mellan Troja och Lincon.
Troja vann, och visar glatt upp sin " vinnardans" med pinnen.

Helnöjd efter sin dans uppvisning

Totte kommer och ser söt ut

Sen sätter han sig och ser ännu sötare ut!

Och sötast med lite snö i munnen!

Vi avslutar det hela med Lincon!



Norwegian Elkhound Grey

Norwegian Elkhound Grey är spetshundar. Chow Chow, Alaskan Malamute, Shiba Inu, Siberian Husky och Samoyed är exempel på spetshundar.

Norwegian Elkhound Grey är en ojämförlig jakthund. Sporhundar är jakthundar som huvudsakligen använder lukt känsla när de är på jakt. . En sporhundar bistår jägare att spåra ändrats.

Norwegian Elkhound Grey är en ojämförlig vakthund. Detta är en typ av vakthund Sharp vakthundar och är avsedda att vara avskräckande och eventuella angrepp.

Norwegian Elkhound Grey kommer från Norge.

Rasen är hypoallergenisk. Hund som ger mindre eller inte alls, eller som har samma pH som människohår vanligtvis ge en mildare allergisk reaktion, men allergi kan aldrig förvänta sig att hitta en hund som aldrig kommer att ge upphov till allergiska reaktioner. Norwegian Elkhound Grey skjul medium. Hundrasen kräver medium med stell av pelsen.

Rasen är varken mer eller mindre känslig enn många andra hundraser. Detta är ganska energisk djur och har inga problem att gå den långa och krävande vandringar. Rasen kräver omfattande av fysisk träning.

Hundarna är typiskt trevlig och bekväm mot utomstående. Kan vara något aggressivt över andra hundar. Hundar är bra med barn. Detta djur har sitt rovdjur beteende i intakt.

Dessa hundar kan hantera extrem kyla mycket bra. De kan vara , om de uppmanas att göra det.

Norwegian Elkhound Grey gruppering: Norwegian Elkhound Grey är godtas i databasen til F.C.I.. De placeras i «nordliga jaktspetsar» (5.2) i grupp «spetsar och raser av urhundstyp». F.C.I. ID för norwegian elkhound grey är 242 och den ble lägt till FCI databas 1999-08-09. American Kennel Club har lagt till rasen i grupp «hound». United Kennel Club klassificera rasen som «nordliga raser».

Hälsoproblem hos norwegian elkhound grey: Tyvärr kan vissa få nedsatt hälsa. Norwegian Elkhound Grey är en hund som har svårt hoftedyslepsi. Hoftedyslepsi är en onormal bildandet av höftnivå vävnad som kan orsaka förlamning och smärtsam artrit. Många har problem med ögonen. Njursjukdom är inte ovanligt. Cystor kan förekomma.

Norwegian Elkhound Grey form: Norwegian Elkhound Grey är en medium hund. Pojkar är så hög som 48 til 53 cm høy. Flickor är så hög som 46 til 51 cm høy. Pojkar väger 23 til 27 kg tunga. Flickor väger 18 til 25 kg tunga.

Norwegian elkhound grey har stora stående öron. Benen är typiskt normalt lång. Norwegian Elkhound Grey har en ungefär gemensamma byggnad. Halen är kort och svängda. Den har en medium lengde på sin näsa. Pälsen på norwegian elkhound grey är halvlång.

Mer information om norwegian elkhound grey: Förväntat ålder för en norwegian elkhound grey är 12 till 15 år. Rasen är ungefär attraktiv och lätt å upptäcka ads. Andra benämningar på rasen er Viking dog, Norsk Elghund Grå. Smeknamn i engelska på norwegian elkhound grey är Norwegian Elkhound Grey.



Bilderna är lånade från allahundraser.com


Åh ljuvliga sommar..

.. när kommer du tillbaka? Nu är jag trött på vintern och att behöva halka runt med hundarna.
när kommer sommaren så man är ute hela tiden och kan sitta med hundarna i gräset, kasta bollar och frisbees.
Hm. Ja ljuvliga sommar när tänker du dyka upp?

Inte mycket har gjorts. Men lön på fredag :D. Skönt med riktig mat och dricka. Vi ska se om vi får pengar över när vi handlat mat och betalt lite räkningar. Då kanske det skulle finnas något över till en väska och nytt halsband till Lincon så han kan trötta ut sig lite. Tror 10 kilo i väskan skulle vara bäst för honom. Men vi får mäta och kolla sen :).
Lincon hets äter sin mat och hänt att han gått och spytt för han ätit försnabbt så nu försöker vi fixa det med lite olika tips vi fått. :). Vi kom precis hem efter en skön promis med hundarna, som igentligen skulle varit i rastgården.
När hundarna märkte va vi va påväg blir dom super taggade. Men när vi nästan va där såg vi att det va folk där så det va ju bara att vända. Hade jag bara haft Lincon hade vi nog kunnat gå dit och kollat om han kunde få varit med och lekt. Men eftersom Troja och Totte är lite knepigare va det inte värt att chansa.
Nu ska jag fixa lite lunch :)

Underbara hundar!

Ni gör min dag sötnosar!!



Åh 2010

Visst känns det konstigt att det är 2010!? (:
För mig är det här ett skit år och kommer nog fortsätta vara så tills nästa.. Så känns det iallfall just nu.
Har inte så jätte mycket att säga men har tagit massor med bilder som kommer snart!

Tottesnutten!

Hej ! Idag kom min kära far över med Totte och det va full fart här hemma med Tottes juckande och Lincon har kommit ut ur garderoben.Haha. Vi ska snart ner till affären och handla lite dricka och sen ska vi se en film som heter The Unborn Någon som sätt den ??

Att sova i lilla sängen tillsammans tar verkligen stryk på sömnen. Har kontaktat ett företag som säljer vatten sängar och frågat om deras kit dom har som man kan laga madrassen med, för vårt hål är stort som en 5 krona och på deras hemsida står det att man kan laga skarvar med den så håll tummarna för oss (:
Bilder ska tas på mina älsklingar här hemma. Mamma hade glömt Tottes täcke på landet så stackarn kommer ju frysa nu. Hihi. Känns lite kul att Totte är här för Troja är svart och så är Lincon och Max med. Haha.
Max kommer tillbaka den 22 januari om jag minns rätt så då är vi i full verksamhet igen! :)

Det händer saker här stup i ett så allting kan inte skrivas i bloggen för det blir för komplicerat och en del är lite för privat.  Men jag ska skärpa min bloggning och ni ska få mer bilder och bättre update.
Jag längtar efter sommaren så jag och the dogs kan göra mer än vi gör nu. Blir lättare med hundarna också så man slipper oroa sig att man ska halka efter varanan meter. Hihi.




...

skulle skriva ett inlägg men det vart tomt i huvudet.. :S

Men kan passa på att tacka Lina för att hon är en sån underbar vän och så otroligt stöttande och gullig helt enkelt :)

Allt jag har att säga för nu..

Hundens 11 budord!

1. Mitt liv varar bara i cirka 15 år. 
Skild från dig betyder sorg för mig, tänk på det när du skaffar mig.
2. Ge mig tid att förstå vad det är du begär av mig.
3. Gör mig tillitsfull ty du du är mitt hela liv.
4. Var inte arg på mig för länge åt gången och spärra inte in mig som straff.
5. Du har ditt arbete, dina vänner och nöjen, jag har bara dig.
6. Tala till mig även om jag inte förstår dina ord, men din stämma översätter allt.
7. Vet du att jag aldrig glömmer hur man är mot mig.
8. Om du slår mig tänk då på att mina tänder med lätthet kan krossa din hand, men jag använder inte min makt.
9. När du blir irriterad på mig för du själv har brått, så tänk på att jag kanske har ont i magen, kanske låg för länge i solen eller bara är trött och ledsen på allt.
10. Ge dig tid med mig när jag blir gammal ty även du blir gammal en dag.
11. Var hos mig när jag har det svårt ty allt blir lättare för mig om jag har dig.


Vattensäng..

Ja den kommer ni ihåg va ? Den är nu ett minneblott tills vidare, våran kära Lincon gjorde ett hål i den så vatten i sovrummet och blöta kläder på golvet.. Rent helvete. Har skickat mail till en vattensängs butik och kollat om det finns något sätt att laga ett hål stort som en 5-krona.. mitt i madrassen!!!!! aldrig något bra det går bara ner ner och ner! Troja sov över igår min lilla princess! :) hon är så otroligt elegant av sig :).
Nästa vecka på tisdag ska jag kanske med och kolla på hund sim :) Sjävlkart ska jag ta lite bilder.
Finns redan ett par som tagits lägger in dom :)



Åh ja, hon fångar allas hjärtan, så lugn och fin inne men kan vara världens busigaste utomhus.
Hon är så formbar!! (:

Engelsk setter

Engelsk setter är en stor jakthund. Stående fågelhundar lokaliserar förändrats och visar jägaren hur tilltalande det är. Stående fågelhundar är för det mesta används för jakt på fåglar.

Dessa hundar är kända för att sikle alla överskottet.

Engelsk setter ursprungligen från England.

Denna rashunden har normal intelligens i motsats till andra rashundar.

Engelsk setter skjul normal. Hundrasen kräver normal med pleie av pelsen.

Engelsk setter är normal problemfyllt öka. Rasehunden är varken mer eller mindre känslig enn många andra rashundar. Detta är ganska energisk djur och har inga problem att gå den långa och krävande vandringar. Rasehunden kräver alla överskottet av hållbar utbildning.

Hundarna är vanligtvis ljusa tonor mot okända personer. Som regel vänligt över andra hundar. Dessa hundar är barnvänlig och är utmärkt i barnfamiljer. Dessa hundar har ingen överdriven predatoriske instinkter i motsats till andra rashundar.

De kan skälla, men vanligtvis bara av normal grad. Kan leva i kallt klimat.

Klustring: Engelsk setter är auktoriserad i gruppering til International Federation of Kennel Klubbar. De placeras i «britiska och iriska pointere och settere» (7.2) i grupp «stötande och apporterande hundar». International Federation of Kennel Klubbar märkning för engelsk setter är 2 och den ble lägt till FCI databas 1987-06-24. American Kennel Club har lagt till rasehunden i grupp «sportshundar». United Kennel Club klassificera rasehunden som «geværhundar». Canadian Kennel Club grupperade rasehunden som «sporting».

Hälsa hos engelsk setter: Tyvärr kan inga hundar få försvagad hälsa. Engelsk setter är en hundra som har problem hoftedyslepsi. Hoftedyslepsi är en av de mest studerade veterinära förhållandena på hund.

Rashundens utseende: Engelsk setter är en stor hundra. Manliga hundar är så hög som 61 til 69 centimeter høy. Tisper är så hög som 58 til 66 centimeter høy. Manliga hundar kan väga från 25 til 36 kg hos vuxna hundar. Tisper är så tung som 18 til 32 kg hos vuxna hundar.

Rasehunden har stora hengende öron. Benen är vanligtvis normalt lång. Engelsk setter har en ganska gemensamma byggd kropp. Halen är av normal längd och hängande. Den har en normal lengde på sin näsa. Pälsen på engelsk setter är halvlång.

Olika info om rasehunden: Den beräknade år att leva för en engelsk setter är 10 till 12 år. Rasehunden är ganska populär och lätt å hitta i försäljningen annonser.


Jadu

Hej! Ser att besöksstatiskiken växer kanske bäst att börja blogga mera då..
Året har ju som sagt börjat skit, och som grädden på moset fick Kenny's pappa Christer en hjärtinfarkt.
Ta det lungt! Allting gick bra!! Han ser jätte pigg ut och nu får vi hoppas att han håller sig frisk!
Bamse har skärt upp sin trampdyna efter vild lek med Lincon. Usch.. vid sånna fall vill jag bara spara ännu mera pengar till oväntade vet kostnader. Men jag vill verkligen komma igång med livet snart.
Juste, jag håller på att bli forum människa. Hihi, eller ja jag försöker iallfall!

Idag har vi städat för att ha något att göra då jag varit ledig idag! Städa kostar ju inget så det är en perfekt sysselsättning. NOT!.  Typ 10 dagar innan pengarna rullar in och då har man några räkningar på det.
hm, hur ska man överleva i det här samhället ? Det är vid såna här tider man saknar att bo hemma där maten alltid stod på bordet när man kom hem och man inte hade ansvar över allt. Men jag har min älskling och hundarna och vi får helt enkelt kämpa hårdare. Men jag kan lova er, fyttar nu hemmifrån för tidigt får ni leva på stekt smörgosskinka och makaroner! Kan va gott men inte efter upprepande gånger!

Jaja puss på er, sk försöka leka fotograf imorgon !

PS; saknar min Totte enormt mycket :(

RSS 2.0