VH :Dansk-Svensk Gårdhund

Dansk-Svensk Gårdhund har sitt ursprung från Danmark.

Hundarna är i allmänhet väldigt velgjørende och inte alls aggressiv eller reserverad mot okända personer. Som regel vänligt över andra hundar.

Dansk-Svensk Gårdhund och kennelklubbar: United Kennel Club klassificera rasehunden som «terrier».

Rashundens form: Dansk-Svensk Gårdhund är en leksak renraset hund. Pojkar är så hög som 30 til 36 cm høy. Flickor är så hög som 28 til 33 cm høy. Pojkar kan väga från 7 til 11 kg hos vuxna hundar. Flickor väger 7 til 10 kg hos vuxna hundar.

Rasehunden har stora semi-hängande öron. Benen är typiskt normalt lång. Dansk-Svensk Gårdhund har en ganska gemensamma byggd kropp. Halen är kort och svängda. Näsa är ganska kort. Pälsen på dansk-svensk gårdhund är kort.

Olika info om rasehunden: Den beräknade år att leva för en dansk-svensk gårdhund är 10 till 15 år. Rasehunden är typiskt inte problem å upptäcka till salu.


Lincon!



No Work, No Money!

Det vart inget av med Ronja, rottisen som jag skulle passa. Hon fick hjälp av en kompis istället.
Men men, så kan det gå.. Fattig över nyår skulle jag vilja översätta det till.
Är hur seg som helst idag, ingen lust till något.Bara sova. Men måste tänka på hundarna så det ska nog gå att hålla sig pigg och glad idag med då! Efter att man blivit billat så känns det verkligen att inte ha någon bil kvar, ingen lust till något, kommer inte äns till affären när vi behöver utan får anpassa oss efter Kenny's pappa.
Näh fyfan, livet känns kasst, hade nog gärna velat va ute på landet. Men vi har Lincon att tänka på.
Katterna är ju fortfarande där ute. Synd Synd. Lägger in några bilder på honom också.
vi höll på att busa och "hundsoffan" föll i golvet tre gånger. Suck :)
Men kul hade vi :D.

My bad!

Hej förlåt för ingen update sen jul!! Hänt en del saker som absolut inte kommer ta upps på bloggen!!
Allt rullar på annars, Ronja är en rottis på 2,5 år som kommer ikväll och ska stanna tills på söndag kväll :).
Hoppades på ny kund men, hon hade redan dagmatte och hon åker buss så det skulle bara bli krongligt.
Min älskling står och lagar nudlar, sen ska vi bege oss ut med hundarna till djuraffären i blombacka, och vi ska gå dit! :) Underbart ! Hörs sen !!

GODJUL!


Julafton

Åh, när kommer julkänslan komma? Vi har ju inte direkt julpyntat hemma för alla hundarna men hoppas den kommer. Kenny vaoch köpte en julklapp till mig igår och är så sugen på att veta va det är och han frågar om jag vill veta. Hihi. Men det förstör ju det hela så han gav mig en ledtråd. " Det är något vi pratat om" haha men lilla älskling svarade jag, vi bor tilsammans, vi pratar hela tiden.. Hihi. Hoppas ni alla får en underbar jul! :)

Veckans hundras : Labrador

Labrador Retriever är lämpliga som polishund. Rasen passa som bomb hundar och drog hundar inom polisen.

Labrador Retriever är en överlägsen jakthund. Retrivere kallas apporterande hundar. De bidrar med jägare för att hitta och få förändrats.

Labrador Retriever var föds upp i England.

Labrador Retriever är några av de hundraser med den högsta intelligens. Om en sådan hundra inte stimuleras psykiskt, kan det få utmaningar att anpassa sig.

Labrador Retriever skjul genomsnittlig. Den kräver liten stell av pelsen.

Labrador Retriever är mycket lätt att lära och inte omfattande att träna. Detta är en bra hund for en oerfaren hundeeier. Rasen är mer känslig jämfört med många andra hundraser. Dessa hundar har massor av energi. Rasen kräver alla överskottet av fysisk träning.

Hundarna är i allmänhet mycket ljusa tonor och inte alls aggressiv eller reserverad mot utomstående. Normalt inte aggressiv mot andra hundar. Dessa hundar är barnvänlig och är utmärkt i barnfamiljer. Detta djur har sitt rovdjur beteende i intakt. Hundar av denna hundra har en stark tendens att tygge på alt den kommer over

Dessa hundar kan bark mycket, men inte bland dom värsta. Kan leva i kallt klimat. Detta är mycket lekfull hund.

Klustring: Labrador Retriever är medgav i databasen til International Federation of Kennel Klubbar. De placeras i «retrivere» (8.1) i grupp «apporterande hundar». International Federation of Kennel Klubbar ID för labrador retriever är 122 och den ble lägt till FCI databas 1987-06-24. American Kennel Club har lagt till rasen i grupp «sportshundar». United Kennel Club klassificera rasen som «geværhundar». Canadian Kennel Club grupperade rasen som «sporting».

Hälsa hos labrador retriever: Tyvärr kan en betydande del få försvagad hälsa. Labrador Retriever är en hundra som drabbas av hoftedyslepsi. Det är särskilt stora och jätte raser stora som $ w_sufferingFrom hoftedyslepsi. Den här rasen har ofta en PRA pest. Sådana pest är orsakerna till blindhet. Progressiv Retinal Atropi orsakar progressiv syn. Katarakt är en pest som ofta drabbas labrador retriever. Detta är en pest i ögat. Dessa hundar har en tendens att få tarmvred. Många har problem med ögonen.

Labrador Retriever utseende: Labrador Retriever är en stor hundra. Manliga hundar är så hög som 56 til 61 centimeter høy. Tisper är så hög som 53 til 58 centimeter høy. Manliga hundar väger 29 til 36 kg tunga. Tisper är så tung som 25 til 32 kg tunga. Rasen har en potential att bli överviktiga om inte ordentligt kost och tillräcklig motion.

Labrador retriever har stora hengende öron. Benen är vanligtvis normalt lång. Labrador Retriever har en muskelhund byggnad. Halen är kort och hängande. Den har en genomsnittlig lengde på sin näsa. Pälsen på labrador retriever är kort.

Mer information om labrador retriever: Förväntat ålder för en labrador retriever är 10 till 12 år. Rasen är populära och lätt å hitta till salu.



King!

Hej! Förlåt ingen update på länge, saknat mig? ;)
Lincon,Max och Troja tar upp all min tid och när dom gtt hem måste jag även ge tid till Kenny och träning till Lincon.
Lincon funkar jätte bra med dom andra och vet att man inte får busa med dom inomhus men ute är det fullfart!
Lite om Lincon, även kallad king och king cong. Han är inte alls koppeltränad men det jobbar vi stenhårt på och Kenny är jätte duktig som hjälper till med träningen. Han naffsas väldigt mycket men ett lungt nej eller aj så slutar han. Han är som ett barn, klättrar upp iknät och ålar sig och naffsar, då är det bara stoppa in hans favorit leksak, den röda bollen även kallad nappen. Den får honom lugn. Han har börjat sova i sin bur i sovrummet även om den är öppen så ligger han där. Han försöker sno mat från tallriken när man äter, men eftersom jag blivit arg et antal gånger så försöker han inte på mig längre, skönt. Lincon är ju strax under året så han har mycket energi och bus i sig. Men väldigt kärleksfull. Vi fic höra att han älskar män, men vad hände när lilla jag fick tag i honom då?
Jo, han vart jätte mammig och lämnar mig inte ur sikte om jag går utan för dörren. Han vaktar mig nere i tvättstugan och ville inte följa med Kenny upp igen utan satte sig utanför för han visste att jag va där.
hihi, sweet huh? :) Imorgon är det julafton och då ska vi till Kennys familj och fira först sen åker vi och lämnar King hos HUH och hämtar honom igen dagen efter då han inte funkar med katter och vi vill gärna ha en lugn jul hos mina föräldrar på landet. Det är synd att Lina och Fredrik ska till Christer och resten för att filja jul på kvällen så vi går om varandra. Va ju sålänge sen man träffade Lina en längre stund. Tråkigt, men man får göra det bästa av det och prata på telefonen istället! Men sen ska dom flesta resa utomlands under nyår så vi ska nog fira nyår hos Ellen, Nicke och Tilie. (: Det va de för nu. Juste fick två julklappar av ägarna till hundarna Av lilla Max fick jag två biobiljetter vilket jag tyckte va super!! Kommer alltid till andvändning. Och av Timo-Troja fick jag julbonus! :)

Bilder

som ni kan se, vart kategorin bilder tre andra kategorier istället. Under hundarnas namn kommer det inte vara just om dom förutom att jag kommer skriva lite fakta om just dom.
Men där hittar ni bilderna på dom!

Max










Troja






Åhnej

Hej gulls! förlåt för inget update igår men vi hade fulltupp, hundarna och allt!
Troja sov över igår och vi skulle ju fixa våran vattensäng igår också. Åhmingud säger jag bara..
Lång histora ska försöka göra den kort. Vi började med att bär upp alla sakerna till nya sängen från förådet och började sen ploca ihop gamla sängen, vi började vid halv 5 då Max åkte hem. Vi hll på och fixa och trixa.
Ner med sakerna och så står det en fin skinsoffa där nere som jag absolut ville ha, så vi bar upp den och bar ner en av våra hihi. Väl uppe testade jag den.. STENHÅÅÅRD! Kenny satte sig i mitten och skönk ner till botten
Den va helt sönder sitten i mitten men inte alls på sidorna. Haha. Vi forsatte med sängen och Kenny låste in nycklarna så vi va tvungna att vänta på våran granne som skulle komma hem vid halv nio så vi frågade våran granne R, han följde med ner och sa "ställde ner en soffa här, men turkarna måste tagit den,aja."
Jag fick panik, va det våran 200kilos alkisgrannes soffa. bläääää! så väl uppe igen sa jag till Kenny " Älskling bli inte sur på mig, men.. kan inte vi bära ner skinsoffan och upp med våran gammla inatt när alla sover?"
Och ja så blev det två inatt fixade vi med det. Haha. Snäll babe jag har va ? :)
Vi höll på till 4 inatt och satte ihop sängen och fylla på osv, jag somnade direkt.
Hade hoppats på en sovmorgon då Troja sov över och Max inte kommer på fredagar, men ickesanicke, Stefan frågade om Max kunde få komma. Och så blev det. Hehe. Tror jag fick med allt!
Nu ska jag göra kategorin bilder, har lite nya bilder som jag ska sätta in nu!

Vattensäng!

Hej sötnosar! Igår fick Troja åka hem till sin husse som jobbat både dag och natt i två dagar och röjt snö så vi civila kan åka ut och göra våra julköp! hon vart jätte glad över att se husse och efter vi lämnat Max så åkte vi till fruängen för att hämta en slang, sen vidare till asppudden! Vi hittade en säng på blocket som bortsänkes om man har en pump, hihi den är super sexig :). Ser helt ny ut fastän den är jätte gammal. Men jag älskade den.
Killen hadeblivit vräkt efter att ha bott där i 10 år så kom dom på att det inte va han som stod på kontraktet och han är tvungen att flytta. Två timmar och ca 30 minuter sen va vattnet ute och vakum packad så den gick att bära ner.
Jobbigt att vara hemma hos någon man inte känner och försöka hitta något att prata om. Hehe men det gick ju eller hur! :D Tur va ju den att han va ganska pratglad och inte någon surgubbe. hihi. Snö storm va det ju man såg ingenting av motervägen och man fick köra i 50 km/h. Suck's. Men vi kom hem och bar in allting i källaren för klockan va så mycket och vi va hungriga men idag ska vi skruva ner våran säng och bära ner den och upp med den nya :D. Ni får se bilder sen, juste ang bilderna jag tog igår så tänkte jag lägga upp dom nu men hittar inte kameran och har ingen större lust att leta just nu.Men dom kommer, och det kommer även komma en ny kategori där alla inlägg med bilder finns om man bara känner för att gå tillbaka och kolla vad jag och hundarna gjort i ursköna bilder!
Det finns även en skit fräsch skinsoffa nere i källaren som stått där ett tag nu i gången. Försöker övertyga min baby att vi kan ta med oss den, men han påstår att den inte är så fräsch vet inte vad den varit med om, men det ser typ helt ny ut men jag förstår vad han syftar på, hihi. Men mitt argument är våra soffor vi har här hemma.. Dom är något mindre fräscha. Hehe. Väntar på att Timo ska ringa, han skulle snöröja tre inatt också och kommer med Troja vid 7 tiden..

Juste glömde nästan! Julklappar inpackade. Haha, vi åkte och köpte ett beg xbox spel till Micke. Krister ska få en sak man gör i frysen som blir små shots glas av is! Och jag har två kartonger vinglas, ena ska kennys mamma få och den andra hans farmor. Är jävligt fina märken på så det får duga! Så har inte behöft lägga ner några pengar direkt vilket känns bra.. Nämen juste!! Köpte en julklapp till Troja också en boll med snöre i, något både Timo och Troja kan ha användningför tillsammans. Sen ska hon få en bigpack levergodis och ett grisöra på toppen.
Och ja! Dom är inslagna för det är de bästa jag vet. Att slå in dom där förbannade klapparna och tejpa och vika.
Det är min sak det, kanske därför det va extra kul när jag jobbade på Mattons. Varje sak folk köpte skulle typ slås in för att papprena inte skulle gå sönder, eller för att det regnade!

Oj vilket inlägg det vart! Hehe, hoppas ni är nöjda nu ;)

Veckans hundras

Rottweiler

Rottweiler är lämpliga som polishund. Dessa hundar är lämpliga för polisens uppgifter att gå vidare för att säkerställa den allmänna ordningen. De skyddar befäl och fungerar avskräckande.

Rottweiler är en utmärkta vakthund. De kan användas som attackerar hundar och har möjlighet att skydda ägare och egendom.

Rottweiler skapas i Tyskland.

Rottweiler är en av raser med den högsta IQ. Om en sådan renraset hund inte stimuleras psykiskt, kan det få problem att anpassa sig.

Rottweiler skjul normal. Den kräver liten pelsstell.

Rottweiler är inte problem utbildning, och du behöver inte ha hund upplevelse att få En hund av denna renraset hund. Hunderasen är varken mer eller mindre överkänslig enn många andra raser. Dessa hundar har normal med energi och överskott till andra raser. Hunderasen kräver mycket av idrott.

Tenderar att vara något aggressivt över andra hundar. Hundar är bra med barn. Detta djur har sitt rovdjur beteende i intakt.

Dessa hundar kan bark mycket, men inte bland dom värsta.

Rottweiler och kennelklubbar: Rottweiler är engagerade i katalog til F.C.I.. De placeras i «molosser» (2.2) i grupp «schnauzer och pinscher, molosser- och bergshundar samt sennenhundar». F.C.I. märkning för rottweiler är 147 och den ble lägt till FCI databas 2000-04-06. American Kennel Club har lagt till hunderasen i grupp «working». United Kennel Club klassificera hunderasen som «vakthundar».

Hälsoproblem hos rottweiler: Tyvärr kan många få hälsoproblem. Rottweiler är en renraset hund som är plågas av hoftedyslepsi. Hoftedyslepsi kan förutom andra negativa effekter, till exempel sjukdomar i ryggen. Hypotyreose (låg ämnesomsättning) är ett tydligt problem med detta renraset hund. Det har också en rad andra hälsoproblem bland hunderasen.

Hundens form: Rottweiler är en stor renraset hund. Pojkar är så hög som 61 til 69 cm høy. Flickor är så hög som 56 til 64 cm høy. Pojkar är så tung som 43 til 59 kg tung när den är full-växt. Flickor väger 39 til 54 kg tung när den är full-växt. Hunderasen har en potential att bli överviktiga om inte ordentligt kost och tillräcklig motion.

Hunden har stora semi-hängande öron. Benen är typiskt normalt lång. Rottweiler har en muskelhund anatomi. Halen är lång och hängande. Näsa är ganska kort. Pälsen på rottweiler är kort.

Extra fakta om hunden: Prognoser livet för en rottweiler är 10 till 12 år. Hunderasen är eftersökt och enkel å upptäcka till salu.




Invigning!

Hej! Ja, man kan väl säga att jag är tillbaka för nu iallfall :) en glad nyhet va?

Idag ska rastgården invigas, har inte haft tid vi har gjort en massa annat kul i vintervädret :)
Både Troja och Max älskar snön,Max älskar att jaga snöbollar så äntligen har jag hittat ett sätt att få honom att leka lite och bli av med hans energi på ett annat sätt underbart eller hur? Men eftesom det är inte långt alls till hundgården så blir det två vändor så båda får sin tid i den, vill helst inte släppa dom båda tillsammans så ska klä på mig allt nu och sen ska jag och Troja kasta frisbee i gården och busa isnön och ja ni har rätt! Jag ska ta med mig kameran och fota henne, hon är ju så snygg :D men otroligt söt med snö i hela ansiktet när hon dyker ner för att busa och lukta i stora snö högar men först måste jag ta mig en macka så jag får i mig lite energi! :)
Fick julklapp av Timo igår som innehöll julbonus och ett jätte sött kort som det stod "God jul och gått nytt år! önskar Timo och Troja till världensbästa hundvakt, bamse kramar. Gulligt va?
Så ska bege mig till djuraffären idag också för dom har stor julrea på filtar för 60:- :O oavsett storlek och sen även filtmadrass :) så måste jag ju köpa julklapp till tottski och Trojmoj :).

Glömde nästan, vi ska åka och hämta en vattensäng idag med! Hihi, efter hundarna lämnats, den bortsänkes så det är ju perfekt för oss hehe.

Så vi hörs kanske om några timmar :)

dåligt..

att jag inte haft tid för bloggen! Hihi har ni inte sätt att det snöar? Mer roliga aktiviteter!! Både Max och Troja älskar det, det är ju skit kul!Har bara inte riktigt haft tid över till bloggen. Men så är det den tas upp igen inom kort när tiden tillåter :)

Hundgården

Hej! Vet ni vad? :) Efter jag lämnade Troja gick jag upp klädde av mig jackan och skor. Möttes av en kärleksfull älskling och maten stod på köksbordet med tända ljus och allt va fixat. Så skönt att få se sin man visa sina super sidor oftare! Det vart stinas vitlökskykling med ris och svart peppar sås..Eller va det grönpeppar?.. hmh.
Det va iallfall gott och väldigt mysigt! Senare på kvällen kom Birdie förbi och vi kollade på paradise hotel,ofc och sen filmen som gick efter det! Men tappade intresse då vi gick ut med Totte mitt i filmen. Men vad gör man inte..
Vi kollade nya hundgården. Den har perfekt läge och är mycket större än den andra samt borta från stora vägar.
Så hoppas på att hinna dit och kasta lit frisbee med Trojmoj :). På kvällspromenaden innan "lämna bird vid buss promis" så gick vi vanliga rundan och ner till centrum har vi en rätt så brant backa, rekomenderas inte vid halt väderunderlag. Hihi :). Dom smällde massa raketer och Totte blev helt vild! Kenny flyger efter ner för backen och tänkte för sig själv, jag kommer skrota,jag är 22 år och jag kommer åka i backen" men icke sa nicke han hoppade mot lycktstolpen och klarade sig, Totte gick på bak benen och skulle bara dit! haha. Han är en smart hund, han kanske inte luktar överallt men han glömmer då inte att kissa och bajsa. Nähdå :). Det är min älskling det!
Under paradise hotel igår ringde kära Lina, men det va så spännande att jag knappt hörde va hon sa, hon sa att hon skulle ringa mig imorgon(idag) ville sågärna prata med henne men fick bara ut mig ah, gör det. Fy på mig!
Borde rulla ut röda mattan till henne nästa gång. Haha!! Nu ska jag snart ner och hämta min Troja!

Ska ni göra idag ?..

Sorry!!

Hej! Varit upptagen, haft fullt upp därför inget bloggande. Stefan Max's husse är sjuk, varit sen i måndags så Max har inte varit här denna vecka. Saknar honom en aning men det är inte lika spänt hemma.
Igår när jag lämnade Troja så sa Timo till mig, att han ville köpa en julklapp för att han är så glad att han hittat mig.
Super gulligt, han frågade om jag sen ville ha en julklapp eller en julbonus. Hehe. Han sa också att jag skulletänka på det? Hm.. Vad tycker ni? Känns på något sätt fel att säga" pengar tack" men har man det lite krisigt ekonomiskt så är det ju en självklarhet. Frågan är bara vad man ska köpa tillbaka :O:O:O.. Troja ska iallfall få en påse grisöron och kanske någon leksak. hihi :). Någon som har något förslag?.. Iallfall vi stod och pratade sen kom en gubbe jag alltid trott hade en manstiff då jag aldrig sett honom så nära. Vi har oftast träffat honom med Totte så då har dom inte kunnat hälsa. Men hans hund heter Blade och är gigantisk :O. Ena rasen kommer jag inte ihåg kunde inte äns uttala den, men 50% rottis hade han iallfall. Troja och Blade lekte jätte bra. Troja hunsade ingenting hon hade väligt mycket respekt för honom..Hum.. Blade va 10 ÅR! Han började morra efter ett tag när Timo klappat honom så Timo slutade och va beredd på att försvara sig om Blade skulle göra något.
Om man inte är rädd så ska man aldrig backa!!
Gubben tog Blade till sin sida och sa" nu får du be om ursäkt,kom med här".. Då gick Blade fram och pussade Timo. Hihi. Gubben berättade också att dom byggt en hundrast gård nere vid dagiset! Gissa om jag vart glad :D. Det är perfekt avstånd. En lagom promenad dit och man slipper stora vägar och hus. Underbart! Har ju inte Troja lös längre, vill inte ta några risker så ska kolla gården idag och se om man kan kasta frisbee där :). Idag sk vi också åka och hälsa på Bamse. Va ett tag sen nu.
Men nu ska jag fixa lite.

Pitbull

Pittbull, jag har inget ont att säga om rasen. Det är en unerbar ras som alltid hamnar i fel händer.
Och det finns folk som avlar på hundar som varit i fel händer och utvecklat vissa sinneslag.
Och då sprids det vidare i generationer och det har gjort att pittbulls inte har ett pålitligt psyke.
Det kan snbbt klicka och då är det kört. I Sverige får man inte försäkra pittbulls vet ni nån mer stanns man ej kan?
Jag tycker det är sinnessjukt. Pitbull är en otroligt fin ras och jag förstår inte hur folk beter sig som dom gör!
En pittbull, ja det är en hund jag skulle kunna tänka mig, men jag är också säker på att jag skulle kunna hantera alla situiationer som kan inträffa. Sen misstaget som många begår är att dom tar första bästa och det är det jag tror ofta leder till mera sjukdommar. En Amstaff är eller staffe är en annan variation av en pitbull, hoppas inte dom blir sönderavlade till små tickande bomber dom med..





Så rent ut sagt Michael Vick. Dra åt helvete!

G00D DAY

Hej alla sötnosar där ute! Ingen update ihelgen men jag har haft annat för mig helt enketl och det här blir inget långt inlägg heller tyvärr, Nicke va här med sin dotter och Brid kom förbi. Inget mer med det skriver mer imorgon nu ska jag försöka få tag på Lina. Mer update imorgon!

Kycklingben

Hej allesammans! Totte åt kycklingben idag. hundj*vel. Blev så rädd att jag blev nästan arg.
Ringde pappa och han lungnade ner migoch sa att det troligen inte är någon fara.det är ju Totte vi pratar om.
Stämningen överallt är spänd. Att få pengar att räcka över jul och jobben försvinner. Hm..
Don't know what to do.. Hoppas att få lite mer kunder snart. Men det är ingen mening att försöka nu innan jul då folk åker hit och dit och det blir ingen hel månad så allt blir bara förvirrande så efter nyår, så ska jag börja mitt nya år med att sätta upp annonser ute och i tidning samt blocket. Vad sägs som det ? :)
Nästa vecka ska jag till skärholmen med min mamma, saknar henne ! :).
Mamma.. Vet att du läser min blogg så vilken dag nästa vecka? Ibörjan av veckan skulle vara bäst.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan med min snutt!

Bullmastiff

Bullmastiff

HEMLAND: England.

ANVÄNDNINGSOMRÅDE: Sällskapshund.

BAKGRUND/ÄNDAMÅL:
Hundar av bullmastifftyp har under lång tid funnits i England och huvudsakligen använts av skogvaktare till skydd och hjälp i arbetet med att hålla efter tjuvskyttar. Först i slutet av 1800-talet började typen stabiliseras utseendemässigt bl a genom korsningar med mastiff och bulldogg och rasen godkändes av Engelska kennelklubben så sent som 1924. Tack vare denna bakgrund är bullmastiffen än idag en robust och tålig hund, som tycker om och klarar de flesta typer av väderlek, möjligen med undantag av extrem värme. Den är föga intresserad av vilt och trots sin storlek förvånandsvärt rörlig och smidig. De vaktegenskaper, som en gång krävdes av den, har genom målmedveten avel dämpats ned betydligt och dagens bullmastiff är en positiv och vänlig hund med påtaglig utstrålning och charm. Rörlig och alert, men utan utpräglad arbetsvilja och jaktintresse, är bullmastiffen en närmast idealisk sällskaps- och familjehund.

HELHETSINTRYCK:
Bullmastiff skall vara en kraftfullt byggd, proportionerlig hund, som ger intryck av utomordenlig styrka sundhet och aktivitet utan att vara klumpig. Den skall vara kraftfull, tålig, aktiv och pålitlig Till temperamentet är den gladlynt, alert och trogen.

HUVUD:

SKALLE:
Skallen skall vara stor och sedd från alla håll kvadratisk med måttliga rynkor, då hunden lystrar, men inte då den är i vila. Måtten på skallens omfång bör vara ungefär lika med mättet på hundens mankhöjd. Skallen skall vara bred och djup.

STOP: Stopet skall vara markerat.

KINDER: Kinderna skall vara välutvecklade.

NOSPARTI:
Nospartiet skall vara kort. Längden från nosspetsen till stopet skall vara ungefär 1/3 av längden från nosspetsen till nackknölen. Nospartiet skall vidare vara brett under ögonen och ha nästan samma bredd ända till nosspetsen. Nospartiet skall vara trubbigt och tvärskuret, så att det bildar en rät vinkel mot ansiktets övre kontur på samma gång som det skall vara proportionerligt med skallen. Underkäken skall vara bred ända fram.

NOSSPEGEL:
Framifrån sett skall nosspegeln vara bred med mycket öppna näsborrar. Från sidan sett skall den vara platt och inte spetsig eller uppåtböjd.

LÄPPAR:
Läpparna får inte hänga fritt och får inte heller nå nedanför underkäken.

BETT:
Tångbett är önskvärt men ett lätt underbett är tillåtet. Hörntänderna skall vara stora och sitta långt ifrån varandra. Övriga tänder skall vara starka och jämna.

ÖGON:
Ögonen skall vara mörka eller nötbruna, medelstora och placerade längre från varandra än bredden på nospartiet med en fåra mellan dem.

ÖRON:
Öronen skall vara V-formade eller bakåtvikta, ansatta långt från varandra och i jämnhöjd med nackknölen, så att skallen får ett kvadratiskt utseende, vilket är synnerligen viktigt. Öronen skall vidare vara små och ha mörkare färg än kroppen och öronspetsen skall ligga i jämnhöjd med ögat, när hunden lystrar. Rosenöron är definitivt ett fel.

HALS:

LÄNGD: Halsen skall vara medellång.

FORM:
Halsen skall vara väl välvd, mycket muskulös och av nästan samma omfång som skallen.

KROPP:

RYGG:
Ryggen skall vara kort och plan, så att kroppen verkar kompakt, men inte så kort att detta inverkar menligt på rörelserna. Ländpartiet skall vara brett och muskulöst med markerat djup i flankerna.

BRÖST:
Bröstkorgen skall vara bred och djup, väl nedsänkt mellan frambenen med djup bringa.

SVANS:
Svansen skall vara högt ansatt, kraftig vid roten och avsmalnande samt bör nå till hasen. Den skall bäras rak eller böjd, dock icke på houndmanér.

EXTREMITETER:

FRAMBEN:

HELHET:
Frambenen skall vara kraftiga och raka med god benstomme och placerade långt ifrån varandra, bildande en rak front.

SKULDROR:
Skuldrorna skall vara muskulösa, snedställda och kraftiga, dock inte överdrivet muskulösa.

MELLANHAND: Mellanhanden skall vara rak och stark.

FRAMTASSAR:
Framtassarna skall vara runda med väl välvda tår (s k kattfot) med fasta trampdynor. Mörka klor är önskvärda.

BAKBEN:

HELHET:
Bakbenen skall vara kraftiga och muskulösa och vittna om kraft och rörlighet utan klumpighet.

UNDERBEN: Underbenen skall vara väl utvecklade.

BAKTASSAR: Baktassar som framtassarna.

HAS: Hasen skall vara måttligt vinklad.

RÖRELSER:
Rörelserna skall uttrycka kraft och vara ändamålsenliga. Vid rörelse rakt fram får varken fram- eller bakben korsas eller korsas i sidled. Höger fram- och vänster bakben skall lyftas och sättas ner samtidigt. I rörelse skall rygglinjen vara oförändrat stram och fast trots bakbenens effektiva påskjut. Hundens rörelser skall uppvisa balans och harmoni.

PÄLS:
Pälsen skall vara kort och hård, tätt liggande mot kroppen för att ge gott skydd i dåligt väder.

FÄRG:
Alla nyanser av tigrerat (brindle), gulbrunt (fawn) eller rött är tillåtna. Färgen skall vara ren och klar. Ett litet vitt tecken på bröstet är tillåtet. Mörkt nosparti är väsentligt, avtonande mot ögonen med mörk teckning kring ögonen för att förhöja uttrycket.

STORLEK/VIKT:

MANKHÖJD: Mankhöjd för hanhund 64 - 69 cm Mankhöjd för tik 61 - 66 cm

VIKT: Vikt för hanhund 50- 60 kg Vikt för tik 40- 50 kg

FEL: Varje avvikelse från standarden är fel och skall bedömas i förhållande till graden av avvikelse.

TESTIKLAR: Hos hanhundar måste båda testiklarna vara fullt utvecklade.




bild lånad från Google.se


Polis Polis Potatisgris!

Hej! Vet ni vad som hände imorse? :O. Bird sov ju över i vardagsrummet så jag gick upp vid 06.15 för att klä på mig och gå ner och hämta Troja, ivanliga fall sätter jag mig vid datan en stund innan.
Men jag går ner och ser hur en polisbil glider på vägen nedanför parkeringen och jag tänkte "så halt kan det ju inte vara på vägen".. Sen kom det en till.. skumt va?.. Iallfall så åkte det ner en bil för backen med polisen bakom och då slog dom på blå ljuset utan ljud. Trodde dom stoppade honom men det gjorde dom inte utan dom åkte bara ner till sopstationen upp på våran parkering granngårdens parkering och ner till centrum och forsatte så hela tiden.
Blå ljusen på hela tiden. Timo kom med Troja och vi gick upp sen gick jag ner för att hämta Max och han behövde gå en sväng så vi gick ner på gång vägen och så ser jag hur ljuset blir starkare och självklart så kom dom uppkörandes på gångvägen, mitt hjärta stannade för man vet aldrig vad dom vill, sist när dom kom va jag ute med Lucy för hon va inte rumsren så gick vi ut tre på natten och Kenny va på väg hem från Don Carlos och då körde dom upp till mig och frågade om jag hört någon skottlossning vilket jag inte hade men sen börjde dom fråga vad jag gjorde ute, hur gammal min hund va, vad hon hette vad hon va för ras. Och alltid sitter dom med ett flin som får en att känna sig obekväm och inte säker.. Men tillbaka till i morse dom frågade om jag sätt några skumma personer springa runt i skogen.. Och det hade jag inte så jag svarade " Nej jag kom precis ut men nu ska jag hem" Haha (:
Men dom vevade ner rutan utan att stänga av blå ljuset så kisade för att försöka se medans dom pratade men då stängde föraren av för han såg hur jag kisade mot ljuset och gav det där flinet som ger rysningar i hela kroppen.
Usch, men han såg så snäll ut en 4 barnspappa typ men den andra som sat i passargerar sätet va grymt stor så man blir ju lite små rädd. Visst dom är poliser men vem vet?.. Berättade för Kenny och han sa" du får aldrig gå ut utan Troja eller Totte. Max morrar åt allt och alla men när det väl kommer till kritan fegar han ur (:

Emma kommer hit idag på middag ska bli skit kul! :) Nu ska jag äta lite och börja städa :)


Kvällssväng!

Mysigt ord va? (: Vi ska snart ut med Totte, Birdie är kvar (: . Började må skit vid 6 tidigare idag va tvungen att gå och lägga mig.. usch vill inte bli sjuk spc inte efterosm Emma kommer imorgon ! :). En sak skrämde mig idag, vill inte ta det här på bloggen för det är alltför privat men ska kolla om det är sanning eller inte :/.

Gonatt på er! (:

BUUUUUS

Hej gull! Max har hittat sin plats i soffan nu :). Han ligger och vill busa så vi får väll gå ut och leka lite.
Troja har feber! Nosen är jätte varm :( Timo skulle ringa runt och kolla lite. Vet inte vad jag ska göra riktigt. :/.
Han sa att om hon är sjuk så får hon stanna hemma imorgon. En veckodag utan min lilla Troja (: Mer kärle till Max dåra. Har bäddat klart i sängen nu, så ny bäddat när man går och lägger sig. finns ju inget bättre! (:
Stefan skickade sms och Max ska vara kvar till 17:45 idag (: Gör inget bara kul!
Bird är på väg hit så får se vad vi ska hitta på men ska nog gå ut med hundarna snart ska försöka tvinga med Kenny som helst inte vill ut i kylan :). Igår hade jag massa kläder och halsduken på, men jag hittade även en super söt mössa  :) Vill inte frysa om huvud och öron.usch. Men då fick man smeknamnet Tomtediva. Min sötnos alltid lika gulliga smeknamn:). Näh nu ska jag ta tag i mitt så får ni ha en underbar dag? :)

frost

Hej gullungar! Gick faktiskt ut med Troja och Max nyss i det kalla. Mestadels för att Max och Troja kan göra allt i sin takt istället för att ha Totte släpandes! Hihi. Det gick jätte bra. Troja gick i Tottes långa koppel då drar hon inte alls vilket underlättar ifall Max får för sig att dra. Men han håller sig precis brevid mig när jag går med Troja och honom.
Isigt på vägen och frost i gräset. Hallååå!?? Vart är min goa kalla snö :).
Nu har alla vovarna fått ett varsit grisöra som alla ligger och mumsar på. Troja och Totte i en varsin soffa och Maxibus i sängen. Skönt att vara inne i värmen tycker vi alla :).

Imorgon kommer en gammal barndomskompis förbi på middag som jag inte träffat på flera år!
ska bli så j*vla kul :). Skriver mer om det sen.

Nu ska jag fixa lite grann här hemma!

Ohno!

Har hämtat Troja och Stefan skickade sms att han kommer vid hel. Hehe tror han försov sig idag igen :P
Timo berättade att Troja bara sovit hela kvällen igår, och när jag tänkte efter så va hon väldigt hängig igår oc sov mestadels och inte många pussar fick man. Timo gav mig även en påse grisöron. :) så snällt. Men Troja ser jätte hängig ut och ville inte äns äta sitt grisöra :O. Tror någon börjar bli lite sjuk! Nu ska jag ner och hämta Max! :)

Godmorgon!

Har precis laddat över bilderna till datan, det är bara bilder på Totte. Men lägger ut dom ändå :).
Ganska underligt att jag orkar göra det så här tidigt på morgonen..








Visst är min älskling söt? :)Fin budget täcke ? :)

Bilder!

Hej allesammans! :) Bilder tagna idag och igår som jag tänkte lägga in imorgon om ni vill :). dom är alla på Totte.
Men ska ta massa fler, ni har mitt ord på det. Men visst känns det bra att det snart är jul? Problemet är ju bara alla julklappar. Finns ju viktigare saker som går före när man är ung och har andra avgifter. Hm..
Men en fin nyårs klänning ska jag ha iallfall! :)

JulJulJul!

Hej! ingen hela rundan runt idag. vi har tvättstuga och en massa tvätt!!!!! Totte va väldigt pigg igår kväll!
tog massa foton men lägger in dom lite senare ikväll :) Nu ska jag börja fixa :).

Nu i veckan troligen på torsdag så kommer Emma förbi på fika i stan och sen middag här hemma.  :). ska bli suuper kul :)

RSS 2.0