Så?

Vad tyckte ni om bilderna? Vill ni ha mer bild update's? :).
Hundarna har åkt hem och vi ska snart åka och handla lite hundmat till Totte. Pratade med Trojas husse Timo idag om Trojas beteende och fick tips om vad jag ska göra för så får hon helt ekelt inte bete sig.
Jag kollar alltid med ägaren för att se vad just deras hund reagerar på. Alla hundar är olika.
Men sen pratade jag också med Max husse och matte och fick massa positiv feedback. Dom är super nöjda med att Max är här. Vilket känns hur bra som hels verkligen. Här på Jeffi's Daghem för hundar försöker jag hålla en sån hög standard som möjligt :). Skatvinga med Kenny på långpromenaden hela rundan runt som inte blev av idag pgd av det som hände. Men det ska inte hända fler gånger!

som jag lovat..

Japp! Det är sant jag har tagit bilder för eran skull idag :). bilder på Dagishundarna Troja och Max och även två på Totte. Två videos hann jag med och en bild på mig. Dock väldigt konstiga. Rekomenderar att inte gå och fota samtidigt. haha :) 
Troja !



Max !





Totte !

helvetes skit!

Morgonpromenaden? hah fu*kt up! Sista "platta" innan sisa trappen ner förvanlades Troja från Troja till dävulen utan att visa något!! Är så j*vla arg. Troja ligger och skäms som fan! men hon har glömt bot det nästa dag.
Kenny är och jobbar med pappa, så ensam. orkar inte skriva mer nu..

Sjuk

Min plutt haltar, han ville inte ha köttbullar och makaroner idag och luktar knapp utan kissar mycket på samma ställe, och tro mig det är ovanligt. han brukar flyga fram kors och tvärs för att kissa revir och lukta.
Men näh, han vägrar gå vanliga 20 mins rundan utan vill bara gå korta. Och Trapporna är jobbigt.
ska ringa pappa och prata.  Gonatt gull!

ÅH!

Hej gullisar, söndag idag.. tråkigt huh? Idag har vi städat, eller ja jag har storstädat köket och min älskling städar för fullt nonstop. Aldrig varit så fint här i vardagsrummet som det är idag. Så tack bejbie! :)<3
Imorgon kommer hundarna! JIPPI :). Vi ska "bygga" en liten hund hörna i vardagsrummet där vi har ganska mycket plats som vi inte vet vad vi ska göra med annars och fylla upp den med lite hundbäddar och filtar. Mysimys  :).
Igår va vi ju i tullinge sen åkte vi hemmåt och stannade hos Kenny's kompis Chrille för en liten pratstund sen åkte vi hem och kollade på film.
Vi har även hjälp Christer och meckat lite bil och sen bytte vi även sista tändstiftet på våran bil.
Totte haltar efter en dags lek med Bamse, såklart. Men vi va på Ö&B idag och jag fyndade ett fodrat täcke till min snutt så han slipper frysa hihi.
(förlåt pappa, vet att du tycker att han inte behöver det) Men! Han är min bullesnuttinutt :). Vi ska snart ut på sista kvällspromenaden. och imorgon vid nio tiden ska jag och vovarna gå nertill hundrastgården och busa lite och sen gå hela rundan runt så det blir minst en 2 timmars ute sväng ska försöka få in det ca 1 gång om dagen.
Även om det inte blir hundrastgården så får det iallfall bli hela rundan runt :)
Ska bli härligt att se Troja och Max imorgon. Troja ska även varje morgon få stretcht på båda frambenen och massage på vänster bak för att lederna ska må bra :). Bamse lär bli överlycklig när han får se Troja imorgon.
Totte och Bamse "lekte" idag och Totte va helt svart efter så han ska få sig ett bad. Nu ska jag klippa klorna på honom så önska mig lycka till! :)

Tullinge

Hej!

Förlåt för dålig update, igen.. Vi har farit runt idag, sen hämtade vi upp Birdie och sen åkte vi och hämtade Fredrik och for hem till Lina och Fredrik där vi fann LINAAA! :). Det va sjukt länge sen vi va här och hälsade på :/.
Totte är självklart med!! Vi ska inte sova över utan vi ska hem. Min annons har kommit ut i tidningen nu så jag hoppas någon nappar och ringer.Har ju två hundar här just nu och känner att vi börjar med två till och sen tar det därifrån. Blir ju mer och mer exalterad! :). Svåraste är att få folk att förstå att vara hundvakt är som ett riktigt jobb och inte bara något tillfälligt. Nu ska vi börja laga mat snart :)


Vad ska ni göra ikväll?


Ha en super kväll allihoppa! :)


Down town

Hej gulls! Nu har Troja åkt hem och jag och Tottski ska ner till Livs och handla lite dricka. :)

Lunch!

Hej gullisar! :) Bara Troja och Totte här idag! :) Åkte och busade lite med Bamse och nu är vi hemma igen och ska äta lite lunch :). hungrig :). Hoppas ni har en super bra dag i dag också :)

ÅHHHH

Hänt en super kul sak! skriver om det imorgon, nu ska vi ut på kvällsprommisen med Tottskin! :)

En timme's snack!

Nu är Troja lämnad! Stefan(Max's husse) ringde vi fyra och frågade om Max fick stanna till halv 6! Och självklart får han det! det är ju bara kul :). Gick ner vid fyra och Mötte Timo, en timmes prat han vi med haha :) Alltid lika kul! :)

Trevligt!

Hej gull's! :)  Mamma åkte hem för en liten stund sen, hon hade handlat med sig två kassar mat till oss.
Tänk om alla hade en sån super gullig mamma som jag :). Hon köpte även mitt efterlängtade tvilling koppel!
En förtidig julklapp. TACK SÅ MYCKET MAMMA!!!! :)
Gått bra med hundarna idag har inte något speciellt att ta upp. När mamma åkte så vart Totte lite förvirrad då han inte förstod om han skulle få stanna eller åka men Totte stod inte med huvudet mot dörren utan han ville så gärna vara kvar :). min älskling :). Kenny är och jobbar med pappa så ensamt här hemma. Men tur är att jag har mina vovvar :). Hihi. Nu ska jag leka lite i phs tror jag :)

Time to go!

Nu ska jag snart åka och äta lunch med min mamma!
Va ute med hundarna tidigare och jag måste köpa ett tvillingkoppel! ett måste. Det går inte annars!
saknar mamma, så ska snart springa ner och åka och äta ! :).

Vad ska ni göra idag?

Malinois


Malinois är lämpliga som polishund. Dessa hundar är lämpliga för polisens uppgifter att gå vidare för att säkerställa den allmänna ordningen. De skyddar befäl och fungerar avskräckande.

Malinois är en framstående gjeterhund. Till skillnad från herde hundar att skydda besättningen av boskap kommer vallhundar flyttar flockar.

Malinois är en framstående vakthund. Detta är en typ av vakthund Sharp vakthundar och är avsedda att vara avskräckande och eventuella angrepp.

Malinois var föds upp i Belgien.

Malinois är några av de hundraser med den högsta intelligens. Om en sådan hundra inte stimuleras psykiskt, kan det få utmaningar att anpassa sig.

Malinois skjul genomsnittlig. Den kräver liten stell av pelsen.

Malinois är riklig lätt att lära och inte komplicerade att träna. Detta är en bra hund for en oerfaren hundeeier. Malinois är en riklig överkänslig hund och noggrant planerad utbildning och lydnad är nödvändig. Dessa hundar har massor av energi. Rasen kräver mycket av idrott.

Hundar kan vara misstänksam och på sin vakt över främlingar. Kan vara något aggressivt över andra hundar. Tendensen att bete sig som ett rovdjur är i den högsta nivån i detta malinois. Hundar av denna hundra har en stark tendens att tygge på alt den kommer over

Dessa hundar är kända för att skälla mycket och högt. Kan leva i kallt klimat. Detta är mycket lekfull hund.

Klustring: Malinois är medgav i databasen til International Federation of Kennel Klubbar. De placeras i «vallhundar» (1.1) i grupp «vall-, boskaps- och herdehundar». International Federation of Kennel Klubbar ID för malinois är 15 och den ble lägt till FCI databas 2001-03-13. American Kennel Club har lagt till rasen i grupp «vallhundar». United Kennel Club klassificera rasen som «vallhundar». Canadian Kennel Club grupperade rasen som «herding».

Hälsa hos malinois: Tyvärr kan en betydande del få försvagad hälsa. Malinois är en hundra som kämpa hoftedyslepsi. Det är särskilt stora och jätte raser stora som $ w_sufferingFrom hoftedyslepsi.

Malinois utseende: Malinois är en stor hundra. Manliga hundar är så hög som 61 til 66 centimeter høy. Tisper är så hög som 56 til 61 centimeter høy. Manliga hundar väger 29 til 34 kg tung när den är full-växt. Tisper är så tung som 25 til 29 kg tung när den är full-växt.

Malinois har stora står upp öron. Benen är vanligtvis snarare lång. Malinois har en atletisk anatomi. rasen har en Array kvadratisk kroppsbyggnad. Halen är av genomsnittlig längd och hängande. Dessa hundar har en lång näsa. Pälsen på malinois är kort.

Malinois

Torsdag!

Hej gull! Nu har jag hämtat hundarna! Max och Totte sover inne hos Kenny och Troja ligger troget tvärs över mina fötter.  Saken är den att Totte älskar att sova i sängen/soffan. När han va "liten" så köpte min pappa en "skinnbädd" (lägger in bild i slutet av inlägget) han har total vägrat att ligga/sitta i den! han kunde stoppa in en eller två tassar men inge mer! det gick bara inte. Sen fick jag "korgen" av min pappa för hundarnas skull.
Vi har den i sovrummet i hörnet av rumme. En kväll hade jag tvättat så tvättkorgen stod inte i hörnet breve mitt nattuksbord, och Totte han ville upp i sängen men vi sa strängt nej och då klämde han in sig i hörnet och gav mig riktigt sura blickar som bara en bulle kan göra. haha. Men han såg mig därifrån hela tiden.
Så ligger vi och försöker sova och ser hur han lämnar hörnet och efter en stund hör ett konstigt ljud.
JAA! det är sant han satte sig i "korgen" och blängde på mig med en riktig "surareänsåhärblirjaginte" bulleblick.
Efter ca 20 min la han sig ner! Vi vart helt chokade men saken va den att han såg mig väldigt tydligt där ifrån också.
Under den här veckan är det allt han gjort legat i den där "korgen" vägrat komma upp i sängen och sova:O.
Så är det varje gång min snutt är här. Men han har andra gånger alltid kommit till sängen men igår så vägrade han!
Ha Ha! :)



Juste! Vi tog ju en super mysig promenad till Djuraffären igår, Totte va super nöjd. Nya lukter, en väg han aldrig gått förut, fick följa med in :D. Han fick 4 grisöron,en grisrygg och lite godare mat :).

Tittade också efter tvillingkoppel och det hade dom :). Fanns två olika en där det bara va själva "V" och en ring i slutet för koppelt och den andra va helt färdig byggd, mycket snyggare! Båda va i läder och det va kvalité.

Idag ska jag äta lunch med mamma! Hundarna är hemma med Kenny till ca 12.00 och sen ska han åka och jobba med Pappa :). Men hundarna har sällskap nästan hela tiden så det är bra. Får begränsa rummet under tiden kenny åker och jag är på väg tillbaka. Måste ju tänka på Max stackarn.

Lina ringde igår :), det va super kul! Det va så länge sen. och visst hade hon något kryddigt att säga som vanligt :) Kolla in hennes blogg! Finns bland "länkar"

Härlig promenad!

Hejj gullisar! nu har vovvarna åkt hem, och vi ska äta lite smått så vi klarar av en lång promenad med Totte till djurmagasinet. Och köpa lite gottis till min vaniljbullesnutt. Sen ska vi laga lite godare food :).

Coop Forum!

Hej! Förlåt för dålig update! :)  Idag har det gått jätte bra med hundarna, Totte har verkligen stärkt Max självförtroende! :) Max vågade sig förbi Totte och TROJA! haha. Jätte kul att se han smyga förbi med ögonen åt rullade åt olika håll! hihi.

Nu har vi iallfall handlat! Ska bli gått med lite riktig mat, köttbullar och makaroner tre dagar irad, sure det funkar!
Men man tappar lusten att äns laga det, man går NÄSTAN hellre hungrig, och så ska man ju inte behöva känna eller hur? men idag blir det mumsmums :). coop forum här i Södertälje är verkligen toppen bra! man hittar allt jätte lätt och är man medlem får man alltid bra priser ! :)

Förlåt!

Vart inget bloggande igår! Sorry! Va så himla stressigt igår bara. Vi åkte till Krister och Bamse,Totte och Troja lekte ute på tomte och lilla Max va inne :) Hehe. Bestämde mig för att ta med mig Totte och Max ut för en prommis då Max inte springer ute på tomten. Testade tipset som Timo gav mig ang att ta en nyckelring runt två koppen så dom håller sig vid varandra tills jag köpt en sak som är till för det! lägger upp bild senare på vad jag menar.
Iallfall så Totte springer zickzack över vägen och lilla Max flög som en vante. Upp och ner i dikena skulle Totte.
Sen bestämmde sig Max för att han också ville kissa lite :). Haha. Totte stod därhan stod och Max kämpade för att komma fram till trädet, och jag tror Totte förstod det.. för att.. Totte gick åt mosats håll och drog Max längre från trädet! haha :). Testade sen samma sak med Troja oc Totte och Troja ska ju inte markera revir all over the place så!
Gick mycket bättre men man hör hennes suckar när Totte stannar överallt! :). Nu ska jag gå ner och hämta Troja sen ska jag väcka min snutt och se om han vill gå upp! Kenny lovade mig igår som alltid att han ska gå upp med mig på morgonen! men det händer aldrig..(högst två grr) :O.

Trött!

Godmorgon! Ska snart gå ner och hämta Troja!  sen ska jag bädda för Max! :).
Kenny bäddade i sängen till Totte igår så han kunde sova med mig :). MEN han la sig i hundbädden vilket aldrig hänt förut förren han kom till oss när vi tog den :) ganska sjukt va ? :).

Idag är jag sjukt trött!! Haft en dålig sömn..Mardrömmar..:S. Blir en vilo timme i soffan en timme :). längtar redan, *thih* Neh! nu måste jag springa ner! :)

Baka

Nu har vi presic kommit tillbaka efter en mysig men kall promenad med Tottski (Totte).
Nu ska jag baka en morotskaka till min älskade baby som jobbar så hårt. haha.
Sen blir det paradise hotel. skäms över dom som är där.. XD.

Måndagen's jobb avklarat

Nu va det en timme sen dagisbarna åkte hem :). Tyst hemma. Men får ju inte glömma Totte! :)
Vi lekte lite i sängen och han fick sina vanliga bullefnatt! Så sött,så sött! :)
Idag ute hos Krister så skulle min älskling fota lite bilder till er! Jag va dock inne i huset och gjorde mina saker. Helt plötsligt hör jag massa ljud öppan dörren och ser Kenny försöka sära på Bamse och Totte. Bamse är ju könsmogen nu och vill testa gränser men min gamling tolorerar inte det!. Keny trorde blodet skulle spruta.
Kenny fick köra in armen i Tottes mun för att sluta bita Bamse. Men men så kan det gå.
Nu ska jag ringa och berätta för far :).



Ps : Mamma.. Jag vet vad din hemliga julklapp är.. hihi :)

Fullt hus!

Nu är vi tillbaka från fruängen, gick upp med Max och hämtade Totte. Max ärsuper kaxig samtidigt som han är så feg! Plutten då.. Men så skönt att ha Totte här :). Om en vecka kommer det ävl vara tvärt om för att han kommer börja trotsa men jag vill spendera så mycket tid med honom som jag bara kan :). Mötet mellan Max och Totte gick bra. Max morrar och håller på att fjantar sig men han kommer nog ganska snabbt märka att Tott inte är något hot.
Vi ska åka till Krister och leka med Bamse. Sålänge sen Totte och Bamse sågs. Bamse växer ju för varje dag. haha.
Nu ska jag hämta något att dricka och mysa ner mig i soffan med hundarna! :)

Ny vecka. nya äventyr!

Hej alla läsare där ute! :) Vovarna hämtade och klara. Max visade att han saknat mig !
Va ganska kul, då så fort vi kommer in i trappen så brukar han vilja hoppa upp och pussas osv, gjorde han idag också men han kom fram direkt och sa "Hej" idag :). Kul. Men Troja alltid lika glad som vanligt att se mig.
Kul om man tänker efter.. Totte hälar inte på folk i första taget. Troja är helt ointresserad av andra innan hon känner dom och likadant med Max! haha. Troja satte sig ner och kastade upp tassarna i famnen på mig och började prata som bara hon kan. Ska spela in en video såsmåning om så kan ni få se hur man retar henne och då sätter hon igång snacket :). Hon kastade sig på rygg och kommer och pussas hela tiden. :) Troja är hunden som stannat och alltid kommit tillbaka :). Hon har en super snäll husse som stöttar mig i min "framgång".
Troja har något "emot" pittbulls,amstaff och boxer. Vet inte om det bara är så att alla sänder ut något eller om hon reagerar utseendemässigt. Hmuf. Får se hur det går när jag är i fullgång med valptittandet. Troja kommer agera dominantmorsa iallfall.. Den saken är säker. Haha. Glömde nästan! Idag ska jag åka och hämta min älskling! :O.
Min sötaste lilla vaniljbullesnutt! :). Han har gjort illa sporren, ute är han som vanligt bekymmersfri men såfort man kommer in så ska han ha så ont så ont. Bara för att man ska tycka synd om honom.


Och det får mig att komma ihåg, i  sommras så fick Totte jätte ont i frambenet och eftersom han är så klumpig ner från soffan och sängen så är man van vid att han är lite halt då och då. Han är ju så otroligt stel :/ men han börjar bli gammal :). Iallfall, tillslut gick det så långt att han haltade på tre ben, tur va ju att vi va på landet så man inte behövde tvinga ut honom utan han kunde gå ut när han ville det själv i sin egna tackt. Till slut sa det stopp.Vi kunde inte dra ut på det längre så pappa och jag åkte till vetrinären. På väg in så hoppade han runt på tre ben. Vi satte oss och väntade på våran tur och gick in till salen. Väl inne vart allting så läskigt och vad är det bästa sättet att reagera på? Jo som en struts vilket är vanligt hos bullterrier att gömma huvudet.
Så svensen mellan benen och huvudet mellan mina knän. Får han ingen ögnkontakt med vetrinären så ser inte vetrinären honom.. Smart va? haha. Väl uppe på bordet så stängde Totte av allt och hade inte ont alls! haha.
Och Vetrinären klämde och stretcha. Nepp ingenting, självklart vart pappa lite smått irreterad.
Sen kom vetrinären med ett förslag som vi tänkte faktisk skulle funka. Vi gick ut utomhus för att få totte att tro att vi va påväg hem igen och att han kunde ta en paus från sitt skådespeleri och spara krafterna till nästa gång! Haha. Väl ute så hoppade han runt och kissade och luktade. Totte va så glad att han struntade i när vetrinären tryckte och drog i benet. Men gud så han skrek! Såfort man fick han att lägga ner skådespeleriet så skrek han.
Det är otroligt hjärtskärande att höra. :( Jag va tungen att åka då Kenny och Krister slutat jobba och skulle hämta mig, så pappa följde med vetrinären in för att röntga men inget hittades så Totte fick smärtstillande och efter nåndag va han Totte igen :). Tror han vart lite knäpp av medecinen då han gick in i en stolpe här och där :D


Hoppas på en bra början..

Jahapp! Nu är söndagen snart slut och upp tidigt ska man också! :) Ni får hålla tummarna på ett trött morgon inlägg.
Förhoppnings vis kan jag hämta min älskade vaniljbulle här i veckan! :) Saknar honom jätte mycket! :).
Just.. ska skriva n annons här i veckan nu när jag har två platser kvar för hundpassning :).

Hoppas ni alla haft en super kväll, det har jag iallfall. Finns inget bättre en att tillbringa sin söndags kväll i soffan med sin kärlek. Ända som fattas är en loppa som tvingar ut en på en blöt och geggig promenad. Men det får bli imorgon!
Sov så gott! :)

Åh söndag

Hallå där ute! :). Hur är det med er idag?
Här är allt toppen! Fått en god nattssömn :). Längtar tills imorgon när the dogs kommer :).
Nu ska vi snart åka och handla lite. Någon som har något bra förslag på vad för roligt man kan hitta på med vovvarna här i veckan ? :) Vi ska iallfall fokosera mycet på Max självsäkerhet. Han är ju lite överdriven men han får ingen särbehandling för det. Det finns absolut ingen mening alls med att dalta, det gör saken bara värre då man ger honom en bekräftelse på att (i det här fallet) Troja är läskig,skrämmande och "elak".
Men det känns lite som att det går två steg fram och ett stegbak. Men det är bättre en ingen framgång alls.

Nu ska vi snart åka och fylla på kylskåpet :).

Vart har snön tagit vägen?

Åh, det känns som om det är dags att stoppa tillbaka vinterjackan in i garderoben och ta fram vårjackan.
Vart är dom kalla vintarna och dom blöta snöflingorna!? Blir det kalla mornar när ma suckar för man måste skrapa isen från rutan, blir det åka pulka med Micke.. Hm..Frustrerande.. :/..

Idag har vi flängt runt och kom hem vid sextiden. Skönt. Ska ligga och slöa i soffan framför Robinsson och kolla om det kommer någon bra film på tv :).. hope..hope.. Jobbigt utan hund, så tyst hemma :(. Ingen som tvingar ut en i ovädret eller på en mysig skogspromenad och plocka svamp.  Men men min tid kommer snart :).

Ha en trevlig kväll sweetey's ! :)

Valp

Nu sitter man här igen och kollar på små valpar.. Suck..  Håller ju på förfullt att leta efter en utbildning MEN jag måste ha egen hund med mig och kan ju inte komma dit med en liten valp, utan jag måste ju haft den mins ca 8 månader! Tid att lära känna den, lära den grunderna och få den rumsren! :). Det ända som stoppar mig är mina tillgångar. Då Kenny för tillfället är arbetslös och söker jobb förfullt så är våran ända inkomst min hundpassning.
Den betalar hyran men inte andra utgifter. Så fort Kenny har ett jobb,fast inkomst så ska jag börja kolla runt.
För då kommer min inkomst från hundarna räcka till försäkringen varje månad och även (förhoppningsvis) kunna lägga undan lite varje månad som akuta vetrinärkostnads pengar. Man vet aldrig när olyckan är framme.
Men jag måste nypa mig själv i armen och inte ha för brottom. Men en hund ska jag ha. Det ska bli min "försökshund" som det så fint kallas. En bullterrier är ju en ras som har en stor plats i mitt hjärta. Men eftersom hunden inte kommer få bli en soffpotatis så blir det dock inte mitt val av ras. Eftersom min "framtida" hund kommer följa mig i min utveckling och vara min "pluggkompis" så vill jag inte göra det svårare för mig själv än vad det kommer att bli. Jag har läst otroligt mycket om rasen " American Staffordshire bullterrier", varit jourhem åt hundar av denna ras så känner jag att jag har den erfarenheten att ta mig an en sådan stark ras. Ett stor plus är ju att jag varit med och uppfostrat min älskling Totte. Det va en utmaning, och det är ju det som är så otroligt kul och spännande med det hela. Men i utbildningssyfte så är det redan tillräckligt mycket utmaning.
Kan ju säga såhär.. Om jag va en hund så skulle jag vara en Amstaff. En pittbull går också men saken där är att dom är så sönder avlade på sjuka hundar och man kan inte heller försäkra dom så där sätter jag min gräns.
Eftersom jag har planerat in i grunden allting så tvekar jag mellan tik och hane.
Hane blir en större utmaning. Men jag älskar hanhundar. Det är något med dom som fångar min uppmärksamhet!
Tikar känns mycket vekare. Men så måste det inte vara/bli. Men tror nog det blir en tik faktiskt :).
Och han/hon behöver inte alls vara renrasig. Men ska han/hon vara en blandras så får det bli en amstaff/rottis. :)

Åh! vill verkligen komma igång. Först valpen, en bra uppfostran och bli bästa vänner. Sen börja utbildningen.
Köra lite övningar på familj och vänner med hundar och sedan kan jag starta mitt företag! åh vad jag längtar ! :).

Tackar min mor och far för allt stöd jag fått och kommer att få! :)


Till min familj

Detta inlägg är till min älskade familj.

Jag önskar alla någon gång i livet fick en chans att uppleva hur det är att ha en pappa som alltid finns där för en, och alltid ställer upp och hur det är att ha en sån underbar mamma som jag fick turen att ha!
Som alltid är där, aldrig sviker och står ut med en när man hittar på saker som inte alltid varit uppskattat.
Men ändå är dom där och hjälper en fixa till sina fel, dom som berättar att alla gör misstag och att det är så vi lär oss hur vi ska hantera sakerna bättre i framtiden! :)
Och självklart min lillebror Danne :). Att växa upp utan en bror/syster finns inte för mig. Självklart som unga tröttnar man på varandra och klöser nästan ut ögonen på varandra men! Som min pappa alltid säger så förändras det när man blir äldre och det tror jag verkligen! :)


Jag älskar er! / Eran Dotter & din storasyster

hallå.. vinter..

Vart är vintern? man gårut och klär upp sig över huvudet för att det är faktiskt mitten av november nu :O.
Och vad får man se på mätaren? jo att det är 10 grader ute idag :S. Det är något som inte stämmer helt.
Vi har inte gjort så mycket idag vi har varit ute och lekt massa med Bamse och dom hoppar runt för fullt.
Max är inte här på fredagar och det är lite av en konstig känsla men ändå en lättnad då han är så känslig som han är, så är det nästan som att ha en liten bebis med sig. Men man saknar honom ändå han är sååå sööööt! :)

Godmorgon ! :)

Har hämtat Troja för en stund sen och nu sitter man här vid datan, suck.. Planerna för idag.euhm.. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på en mysig promenad i skogen eller en enkel frisbee prommis!? :) vad tycker ni?

Tog i lite för..

mycket! haha. tog massa foton på bebisarna idag! :) skulle lägga in dom på datan nu och tog i lite för mycket när jag skulle ta minneskortet in i "kortläsaren" och den gick av på mitten ! hah, dålig kvalite!

Näh, nu ska jag förbereda för sängen ! :)

Tupplur

Igår kom jag isäng kanska sent, och gick upp 06.00 för att förbereda när vovvarna kommer vid halv sju.
efter det hade jag tvättstugan och efter jag lämnade hundarna vid fyra så sa kroppen till!
Somnade till på soffan men nu är jag vaken :). Imorgon är det fredag och det innebär att Max är hemma med sin husse så det blir bara jag och Troja. Hoppas min annons kommer ut imorgon också! och inte bara det.. att någon ringer och vill komma och prata om att börja här! :)

Akita

Str: Stor
Aktivitetsbehov: Mellan
Pälslängd: Korthårig
Behov av pälsvård: Minimalt
Allergivänlig: Nej
Generell beskrivning:
Det är inte så lätt att beskriva denna ras i korthet men det är viktigt att säga att det lönar sig att använda lite tid att bestämma sig innan man köper en sådan hund. På det sättet vet man vad man får på ”gott” och ”ont”. Man bör som en intresserad valpköpare ta sig tid att leta runt lite, mer än bara nöja sig med att se på dem och att kontrollera mer än utställningsresultat, även om det självklart också hör till.

Rasen är mycket allsidig och bör användas till något. Inte nödvändigtvis tävling men låt dem få använda huvudet till ett eller annat för att undvika understimulering. Agility, lydnad, spår, eftersök efter skadat vilt, men också bruksarbete eller spår efter människor, jakt, eller som vandringskamrat är alla aktiviteter man kan använda en akita till.
De är mycket lättlärda, men har som de flesta spetshundar också en del beteende som ofta kan bli missförstått. Detta är beteenden som spetshundar ska ha.

Akitan har en stark flockkänsla och bör rimligen raskt läras att umgås med andra främmande hundar och miljö. En akita bör man ”träna” på detta ännu mer än med andra hundar. De godtar inte så lätt ”främmande element” i flocken men har inga problem att godta både katter, andra hundar och fåglar i flocken om den bara lär sig det först.

Akita blir ofta beskylld för att vara en såkallad ”kamphund” men detta är en myt. Det är inte tal om ”att ha lust att avliva andra hundar” eller att automatiskt kalla det aggressiv utagerande. Det handlar om flockkänsla.

Akita är i stort sett väldigt lugn och behaglig att ha i huset och stressar sällan. De är mycket uthålliga på promenader och behagliga och i rätta händer en ras man inte vill vara utan.


Rasstandard:
Rasens hemland är Japan. Akitan ska vara stor, robust, solid byggt, välbalanserad och med riklig substans. Den ska ha tydlig könsprägel. Mycket stolt med dämpad värdighet. Den är lugn, behärskad, trofast, hanterlig och läraktig.

Storleken på huvudet harmonierar med kroppen. Bred panna med tydlig pannlob utan rynkor. Markerat stop och nostryffeln är stor och svart. Köttfärgad tillåts hos vita hundar.

Strama läppar. Starka tänder med saxbett. Förhållandevis små ögon, nästan trekantiga pga. viss stigning i ögonvrån. Placerade med måttlig inbördes avstånd. Mörkbruna, ju mörkare desto bättre. Öronen är också förhållandevis små, tjocka, trekantiga med svagt avrundade öronspetsar ansatta måttligt med inbördes avstånd, upprättstående, och pekar lätt framåt. Halsen är tjock och muskulös, utan lös hud i harmoni med huvudet.
Raka framben med kraftig benstomme. Tassarna är tjocka, runda, halvvälvda och samlade. Rak och stark rygg. Bred och muskulös länd. Djupt välutvecklat bröst. Måttligt halvvälvda revben. Bra uppdragen buklinje.

Svansen är högt ansatt, buren väl rullad över ryggen och når nästan till hasen när den dras ut. Spänstiga och kraftfulla rörelser.

Täckpälsen ska vara grov och rak, underullen mjuk och tät. Manken och bakpartiet är täckta med något längre hår. Pälsen på svansen längre än på resten av kroppen. Godkända färger är röd, sesamfärgad (röd färg med svarta toppar), tigrerad; vit. Alla nämnda färger undantaget vit, bör ha ”URAJIRO” (vitaktig päls på sidan av nospartiet, på kinderna, på undersidan av käken, på halsen, på bröstet, magen, undersidan av svansen och på insidan av benen).

Mankhöjd: hanar 67 cm +- 3cm och tikar 61 cm +- 3 cm



Utseendet ser olika ut då det finns många olika såsom japanska och amerikanska.




Ny kategori!

En ny kategori har skapats och Veckan's Hundras. Där kommer ni kunna hitta Ras information om alla raser så småning om! :) hoppas ni tycker om det! :)

Kontakt

Promenaden gick jätte bra! Max är en liten fegis nära men på avstånd skäller och morrar han gärna åt folk för att visa att han är där och kom inte nära typ. man kan inget annat än skratta åt skrutten.
Vi försöker öka kontakten med Troja och Max, hon får ju pussa på honom men nyss så satt Kenny i ena soffan med Max och Troja va i den andra. Kenny råkade sätta sig i en vinkel som gjorde att Max inte såg Troja längre och Max känner sig mycket säkrare om han får se henne. Men då morrade han till pgd av att han inte visste vart hon tog vägen, då blossade Troja upp sig och skällde till på honom för att försvara Kenny, gulligt men man får aldrig tillåta något av dessa beteenden. :)

Tvättstuga

Jahapp, nu har jag startat två maskiner till :) Max ligger och sover sött med Kenny och Troja följde med mig ner :).
Nu i vinter mörkret så har hon en reflexsele på sig, och gud ja! det gör verkligen skillnad!. och ett stort plus är att hon drar knappt i den :). Näh nu ska jag gå ut och gå med sötnosarna :) ska se om vi har lite batterier hemma så kan jag nog fota Bamse och Troja in action. Max får alltid vara inne när vi åker på besök, stackarn han är ju så rädd.
Men det förstår jag, Bamse jätte monstret med sina 20 kilos tassar vardera kommer hoppandes helt omedvetandes om sin storlek och slänger upp tassen över Max som flyger. och så får vi ju inte glömma våran helt egna dominans kärring :D. hon som ska bossa alla. Max har ju fått lite nyp, men Troja är för bossig och Max är lite överkänslig,
precis som ett litet barn. hihi. Näh! nu måste vi gå ut och gå en mysig prommis! :)

Torsdag! :)

Hej allesammans! :). Har suttit hur länge som helst nu och fixat med designen! :)
Så vad tycker ni? Det kommer en ny header sen med lite mer bilder på dom aktuella vovvarna här just nu!
Har ju varit hur länge sen som helst jag skrev och kan börja med att berätta när vi va ute i skogen med Troja och Bamse :).

Det va perfekt väder för en tur i skogen och självklart fick busarn springa fritt! Den ända nackdelen som finns i det hela är Trojas jaktinstinkt ser hon något då drar hon. Och sälvklart va det nånting hon skulle till så hon satte av och ligger nästan i marken när hon springer. allt hon ser är bara svart hon springer bara mot "bytet".
Bamse stutsar glatt efter som den sötnos han är! Vi börjar självklart springa efter. Och vilken j*vla terräng! jag dum som jag är tappade ju bort Kenny och försökte springa efter skriket jag hörde, ett skrik jag hoppades va från en gris och inte ett vildsvin! jag hör hur Kenny skriker att hon ska släppa. han va tvungen att försöka benda upp hennes käft så vildsvinskultingen på ca 20 kilo kunde springa därifrån! Jag tog Troja och kopplade henne. men då fick självklart Bamse fnatt och skulle leka :S Så han satte av och sprang efter! ha ha. stckars Kenny han prang som en galning efter Bamse, jag står och väntar på Kenny vid en stor sten och då kommer vildsvinet farandes förbi och jag va tvungen att halv sitta för att orka hålla emot min bjässe Troja. Bamse kommer och han kastar sig in bakom mig då han vet att Kenny är j**vligt arg! Hah. Helvetes resa. + vi va båda vääldigt sjuka och ni vet när man har super ont i halsen och sen går man ut och det är iskallt ute.. hurdet bara hugger i bröstet. Då blir det inte bättre av att springa efter två hundar! :) Ja ja, det här lär vi inte glömma i första taget iallafall :)

The dog's!

Hundarna som är här under dagarna är såklart allas älskade tant Troja och lilla Max :)

Dags att börja?

Nå vad säger ni? Ska man krypa till datan slaviskt och skriva inlägg så alla söta läsare blir nöjda? :)
Ska försöka fixa digitalkameran och fota massa så blir det lite roligare! Men om det nu blir så att jag börjar blogga igen så får ni vara beredda på update minst 3 grr om dagen.

Och vad säger ni, en snygg design? :) ska ta mig tid att fixa det imorgon kanske inte en header för det vill jag ta lite mer bilder till innan men lets do this :)

Så här ligger det till

Hej! Ja det va ett tag sen! Så tänkte faktiskt skriva ett inlägg om hur läget är nu :).
Troja är självklart fortfarande här :) Tjejen med Nova, dök aldrig upp :S. Så nu är det en liten Border Collie vid namn Max som är här :) Ska göra lite mer info om dom här sen så kanske.. kanske kan dom få en helt egen kategori :O Med sina helt egan bilder och egna framgångar i träningen:). Men om någon dyker upp här så skriv förslag :) Puss!

RSS 2.0